KU Leuven zet met Vlaamse Regering schouders onder uitbouw EdTech-sector

Het net geopende <edtech/station> biedt ruimte aan onderzoekers, scholen en bedrijven om te experimenteren met nieuwe educatieve technologieën voor het onderwijs en opleidingen in bedrijven.

Trefwoorden: #Edtech, #KU Leuven, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: KU Leuven )

ENGINEERINGNET.BE - Leerlingen en leerkrachten vinden meer dan ooit de weg naar digitale lespakketten met lesvideo’s, online oefeningen en toetsen, of virtuele klaslokalen voor afstandsleren.

Ook komen zij na hun vorming in het reguliere onderwijs vaak terecht in een bedrijfscontext waar steeds meer gebruik gemaakt wordt van digitale technologieën bij opleidingen of bijscholingen. 

De ontwikkeling van deze educatieve technologieën biedt veel opportuniteiten voor de Vlaamse economie. Zo zijn een 70-tal bedrijven, zoals Rhinox, MySkillCamp, Play It, Signpost, Televic, De Cronos Groep, Barco en Squidll, al aan de slag met educatieve technologie.

Tevens beschikt Vlaanderen over sterke wetenschappelijke know-how, onder impuls van het Smart Education programma van imec en door praktijkgericht onderzoek aan hogescholen.

Veel EdTech spelers zitten vandaag al in West-Vlaanderen, bijvoorbeeld de onderzoeksgroep ITEC. Dit is  de onderzoeksgroep achter het Smart Education programma van imec aan KU Leuven Campus Kortrijk.

Vandaar de keuze voor Hangar K in Kortrijk als uitvalsbasis voor het nieuwe . ITEC en Hangar K bundelen hierin de krachten om een sterk EdTech ecosysteem in Vlaanderen uit te bouwen.

Bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen er elkaar ontmoeten en samen projecten uitwerken. Concreet staat er in het een demo- en exporuimte ter beschikking, komen er workshops en studiedagen, en kunnen startups en scale-ups er terecht voor advies en begeleiding.

Het bestendigt ook het lidmaatschap van de European Edtech Alliance. De Vlaamse regering ondersteunt het station met 1,8 miljoen euro.