Preview Wire & Tube 2022, Düsseldorf

Nu het weer mag, is het rennen van de ene naar de volgende vakbeurs. In Düsseldorf loopt van 20 tot 24 juni de tweelingbeurs wire en Tube. Omicron schoof de beurs, die oorspronkelijk voor midden mei voorzien was, nog een maandje verder achteruit.

Trefwoorden: #Tube, #vakbeurs, #Wire

Lees verder

Beursnieuws

( Foto: Wire & Tube )

ENGINEERINGNET.BE - Aan bod komt enerzijds alles van (metaal)draad en kabel: van de productiemachines tot de veredeling, bevestigingsmiddelen en eindproducten, denk aan klemmen en veren, tot mesh-lasmachines, gereedschappen en procestechnologie, meet en regel.

En dat dwars doorheen de verschillende toepassingen en sectoren (van automotive tot elektronica, chemie, bouw en handel). Anderzijds ook de hele waardeketen van buizen en pijpen. Tube is overigens de grootste vakbeurs voor de olie- en gassector. Succesfactor van beide beurzen: de bezoeker ziet er de machines aan het werk.

Focus op duurzaamheid
Nieuw bij wire is dat het segment ‘bevestigingen en veren’ zijn portfolio van grondstoffen, machines, gereedschappen en processen verder opentrekt naar de eindproducten zelf. Heel de waardeketen komt er voortaan aan bod. Eveneens nieuw is de focus op ecoMetals. Messe Düsseldorf organiseert gratis geleide bezoeken, ecoMetals Trails, aan exposanten die milieuvriendelijke/duurzame grondstoffen (ook gerecycleerde) producten en processen presenteren. Hoe draagt innovatie bij aan een ecologischer voetafdruk?

Aan de Ingang Noord is hiervoor trouwens een speciale informatiebalie voorzien. Op de eerste beursdag op 20 juni zullen experten elkaar ook ontmoeten rond ‘de groene transformatie in de staalindustrie’. De Stahl-Kommunikation agency organiseert dit gratis expertenevent, de wire & Tube-ExpertenTreff. Wel registreren op voorhand. Beide beurzen hebben traditioneel een bijzondere aandacht voor innovatieve start-ups. Die vindt de bezoeker in het BMWi-paviljoen en in het speciale Start-Up paviljoen.

Recordeditie?
Beide beurzen zijn gevestigde waarden. De technologiemarktleiders binnen de ruimere branches worden er verwacht maar ook de specialisten binnen bijzondere segmenten. De jongste ‘live’ edities van wire & Tube in 2018 kenden een recordopkomst van 42.248 en 29.838 bezoekers voor respectievelijk 1.442 en 1.242 exposanten, tweederden daarvan uit het buitenland. Vandaag registreerden de organisatoren al meer dan 1.700 exposanten, goed voor nu al 95.000 m². Cijfers die wellicht nog zullen stijgen.

Wire komt in zeven hallen, Tube in zes hallen. Anderzijds zijn de organisatoren voorzichtig wat het aantal bezoekers betreft. Ze gaan ervan uit toch 80% van het recordjaar te halen. Corona waart immers nog rond. Her en der zal misschien nog een masker opgezet worden. Maar de reisrestricties zijn opgeheven wat het internationale karakter van deze beurzen weer ademruimte en armslag biedt. De beurzen haalden vier jaar geleden 79% van hun bezoekers uit Europa, 6% uit Amerika, 12% uit Azië en 2% uit Afrika. Tube trok toen zelfs 32% van zijn exposanten uit Azië.

Praktische info
Waar? Messe Düsseldorf
Wanneer? 20 tot en met 24 juni
Meer info? www.wire.de / www.tube.de

Ook toegang tot Metav
Bezoekers kunnen op het beursterrein vlot van de ene naar de andere beurs. Hetzelfde ticket geeft trouwens ook toegang tot de Metav, de tweejaarlijkse industriële beurs die de Duitse vereniging van machinegereedschapsbouwers (VDW) sinds 1980 organiseert. Deze vakbeurs bestrijkt het heel brede industriële terrein van de (metaal) maakindustrie van 3D-printing, CadCam en matrijzenbouw tot plaatverwerkingsmachines, lassen/snijden/harden, gereedschappen, robots en automatisering.
www.metav.com