Supply chain crisis overtuigt Oleon van de nood aan lokale productie

Oleon, gespecialiseerd in het verwerken van plantaardige oliën en dierlijke vetten tot oleochemische producten zoals vetzuren, glycerine, dimeren en esters, start de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in Baytown Texas, Houston.

Trefwoorden: #Oleon, #olie, #vetten

Lees verder

Techniek

( Foto: Oleon )

ENGINEERINGNET.BE - Voor het bedrijf betekent die een investering van in totaal ongeveer 50 miljoen euro. Volgens CEO Moussa Naciri is dit een sleutelproject: "We hebben een sterke Europese basis maar voelden een groeiende behoefte aan internationale expansie met een industriële voetafdruk in de VS."

De productiefaciliteit zal naar verwachting eind 2023 in gebruik worden genomen. Managing Director Jeroen Dirckx: "Deze nieuwe faciliteit zal esters produceren met behulp van onze nieuwste technologie, conform met de hoogste industrienormen. Daarnaast zullen we ook blending diensten aanbieden ter ondersteuning van onze groei in industriële markten."

De huidige supply chain crisis heeft het bedrijf meer dan ooit overtuigd van de noodzaak van binnenlandse productie. Deze nieuwe productiefaciliteit zal een grote stap voorwaarts zijn om niet alleen hun internationale accounts te bedienen, maar ook de vele lokale klanten.

De faciliteit in Baytown zal ook een gloednieuw synthese- en applicatielaboratorium huisvesten om de groei te ondersteunen.