Eplan portaal haalt ontbrekende apparaatgegevens automatisch op

Machinebouwers investeren maandelijks 15 werkuren in het ophalen van ontbrekende apparaatgegevens. Eplan introduceert daarom het nieuwe Data Portal Request Process waarbij klanten individuele apparaatgegevens in Data Standard kwaliteit kunnen oproepen.

Trefwoorden: #ABB, #apparaten, #Eplan, #portaal, #Siemens

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Eplan )

ENGINEERINGNET.BE - Snellere toegang tot de juiste, liefst gestandaardiseerde apparaatgegevens, dat is tegenwoordig het dagelijkse adagium bij projectwerk. Hoewel het Eplan Data Portal apparaatgegevens biedt voor miljoenen componenten, kan het soms gebeuren dat de vereiste apparaatgegevens niet te vinden zijn op het portal.

Tot nu toe moesten gebruikers dergelijke data zelf aanmaken of wijzigen, wat tijdrovend en soms kostenintensief is. Met het nieuwe Data Portal Request Process, kunnen gebruikers deze taak nu overdragen aan Eplan. Dit bespaart veel werk voor het aanmaken van individuele apparaatgegevens en garandeert de ontvangst van correcte, gestandaardiseerde gegevens.

Als een gebruiker die aan een project werkt, apparaatgegevens nodig heeft die niet op het portal te vinden zijn, kan hij zijn individuele aanvraag voor het aanmaken van apparaatgegevens naar Eplan sturen.

De hiervoor benodigde credits worden direct getoond, en de gebruiker kan zijn credits vervolgens gebruiken om het overeenkomstige aantal voor elke aanvraag van zijn quota te laten afschrijven. Een Eplan team levert binnen een paar dagen de vereiste apparaatgegevens overeenkomstig de Data Standard.

Bedrijven in de machinebouw en installatietechniek worden vaak geconfronteerd met de uitdagende taak om documentatie op te stellen volgens landspecifieke normen. Landen als China en de VS hebben lokale normen - in de VS is dat de NFPA norm, een norm die onlangs is opgenomen in het Eplan Data Portal.

Daarnaast beschikt het Data Portal over een geïntegreerd filter dat het mogelijk maakt om op norm apparaatgegevens te zoeken, wat weer een nieuwe stap is op het pad naar reële collaborative engineering op de wereldmarkt.

De toevoeging van nieuwe selectors is een extra win-win voor de portal gebruikers: ABB e-Configure en de Siemens Electrical Product Finder maken nu deel uit van het portal.