Kortrijkse Howest-campus krijgt 5G-lab

Proximus en Howest hebben akkoord ondertekend voor de creatie van een 5G-lab op de Howest-campus in Kortrijk. Vanaf volgend academiejaar zullen bedrijven de mogelijkheden van 5G kunnen ontdekken en nieuwe toepassingen kunnen ontwikkelen.

Trefwoorden: #5G, #campus, #Howest, #Proximus, #technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: tpibernik - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Dat de komst van 5G tal van mogelijkheden met zich meebrengt voor de bedrijvenmarkt in België, spreekt voor zich. 5G wordt immers algemeen beschouwd als een belangrijke enabler van digitale transformatie in bijna elke industrietak.

Minder evident is hoe het volledige potentieel van 5G-technologie kan worden gerealiseerd. Ervaringen uit landen die al verder staan in hun 5G-traject, leren dat samenwerkingsverbanden en partnerschappen de implementatie van de technologie aanzienlijk kunnen vergemakkelijken.

In die zin is de  Memorandum of Understanding (MoU) die Howest en Proximus ondertekenden een belangrijke stap vooruit. Hiermee officialiseren beide partijen hun wederzijdse intentie om samen te werken rond het gebruik van 5G-technologie in de industrie en het bedrijfsleven.

Het lab zal ook gebruikt worden door studenten uit de opleidingen Digital Arts & Entertainment, Multimedia & Creative Technology en Cyber Security Professional. Op die manier kan Howest het potentieel van 5G-technologie benutten om verder te blijven groeien als kenniscentrum voor nieuwe technologieën, bijvoorbeeld op het vlak van gaming, waarin het vandaag al wereldwijd hoog aangeschreven staat.