ECA Group opent mijnbestrijdingsfabriek in Oostende

De ultramoderne fabriek is gericht op de productie en de support van drones op vlak van mijnbestrijding. Er zijn al honderden drones besteld door de Belgische en Nederlandse marine.

Trefwoorden: #ECA Group, #fabriek, #marine, #mijnen

Lees verder

Nieuws

( Foto: ECA Group )

ENGINEERINGNET.BE - De kern van de activiteiten bestaat uit de LEAN productie van onderwaterdrones en varende drones, het efficiënt beheer van toeleveringsketens en het geven van live demo's aan klanten.

De nieuwe faciliteit versterkt de banden met de Belgische en Nederlandse marine, de Naval Academy met onder meer Naval Mine Warfare NATO Centre of Excellence, lokale bedrijven en academische spelers in Oostende en België.

ECA Group gaat samenwerkingen aan met lokale bedrijven en draagt bij aan de ontwikkeling van lokale kennis en industriële capaciteit.

De nieuwe fabriek heeft een directe toegang tot het water van de haven en de Noordzee. De drones worden op zee getest en klanten kunnen deze in actie zien onder normale gebruiksomstandigheden.

De steun die werd ontvangen van de stad Oostende, Haven Oostende, de Vlaamse regering en het Belgische Ministerie van Defensie hielp de bouw van deze fabriek op tijd af te ronden.

ECA Group en aandeelhouder Groupe Gorgé staken 10 miljoen euro in de nieuwe fabriek. Op korte termijn zorgt dit voor 25 banen. Het team zal de komende jaren uitgroeien tot 50 medewerkers.

De productie van drones start in september en de eerste volledige toolbox wordt in 2024 aan de Belgische marine geleverd.