• 25/04/2012

Meer creatieve vrijheid voor constructeurs - persbericht

Nieuwe "iglidur"-halffabricaatmaterialen uit voorraad en speciaal spuitgietwerk binnen 1 tot 10 dag(en)

Lees verder

Productnieuws

De kunststofspecialisten van igus bieden met 80.000 onderdelen uit voorraad oplossingen voor bijna iedere toepassing.

igus heeft het passende antwoord voor elke constructeur, onderhoudspersoon en machineconstructeur die speciale onderdelen zelf vervaardigt of spuitgegoten kleine series snel en vanaf partijgrootte n nodig heeft: de familie van smeermiddelvrije en slijtvaste 'iglidur'-rondmaterialen is met twee uitvoeringen ('iglidur' A350 en J350) gegroeid tot in totaal 8 materialen.

Als een klant voorgedefinieerde, spuitgegoten onderdelen nodig heeft, kan hij binnen het kader van het 'Speedigus'-programma de eerste delen al binnen n dag in ontvangst nemen.

FDA-conform en niet bang voor een stootje
Nieuw in het halffabricaat-assortiment: de tribopolymeren 'iglidur' A350 en 'iglidur' J350. De blauwe 'iglidur' A350 is geschikt voor gemiddelde tot hoge belastingen en temperaturen tot +180 C.

Bovendien is het smeermiddelvrije materiaal FDA-conform, geschikt voor zure omgevingen en daardoor voorbestemd voor de toepassing in de levensmiddelenindustrie. De hoogslijtvaste kunststof 'iglidur' J350 is de specialist voor roterende toepassingen en biedt als wrijvingspartner in combinatie met stalen assen zeer geringe wrijvingswaarden.

'iglidur' J350 verdraagt probleemloos hoge belastingen, stoten en schokken en door zijn hoge temperatuurbestendigheid tot +180 C is het polymeer een echte allrounder. Met de nieuwe materialen staan nu 23 verschillende halffabricaatvarianten van 8 verschillende materialen ter beschikking.

Al naargelang het materiaal zijn diameters tussen 10 en 100 mm, lengten van 100 tot 1.000 mm (in stappen van 100 mm) verkrijgbaar. Naast het rondmateriaal kunnen ook direct daaruit vervaardigde individuele vormen en afmetingen voor de de vervaardiging van prototypes en kleine series worden besteld. De online-tools onder www.igus.be/halffabricaat bieden de mogelijkheid voor een eenvoudige productkeuze en levensduurberekening.

Speciale spuitgietdelen binnen dagen i.p.v. weken
Dankzij een nieuwe methode voor de werktuigvervaardiging kunnen klanten individuele spuitgietdelen in minder dan 24 uur geleverd krijgen. Zonder minimum bestelhoeveelheden is het 'Speedigus'-proces ideaal voor prototypes met gering volume.

"Daarmee vullen we het gat dat ontstaat tussen Rapid-procedures en de klassieke serieproductie", aldus Ren Achnitz, hoofd afdeling 'iglidur' glijlagers. "Standaard werktuigen vergen tot de voltooiing normaal vier tot acht weken en de kosten daarvoor zijn vaak pas rendabel bij ordergrootten vanaf ongeveer 5.000 stuks."

Met 'Speedigus' daarentegen kunnen afzonderlijke onderdelen in slecht n dag vervaardigd en verzonden worden.

Klanten hoeven alleen maar een 3D CAD-bestand (bij voorkeur STEP) te leveren en het gewenste aantal te vermelden. Het voordeel ten opzichte van de Rapid-procedure is de keuze uit tribo-geoptimaliseerde 'iglidur'-materialen en de betere stijfheid en stabiliteit van de uiteindelijke kunststofonderdelen.

'Speedigus'-onderdelen kunnen momenteel van 'iglidur' G, J, W300, X, M250, P, A180 en H2 evenals van 'igumid' G, het igus kabelrupsmateriaal, vervaardigd worden.

De keuze van het voor de toepassing optimale materiaal kan heel eenvoudig worden getroffen met het online-tool: www.igus.be/speedigus.

Werktuigvervaardiging en productie worden in maximaal 15 dagen vanaf de datum van bestelling uitgevoerd.

Elke 'Speedigus'-offerte bevat omvangrijke technische informatie over de componenten inclusief de vermelding van de lead time voor de werktuigbouw. De kosten voor 'Speedigus'-systemen beginnen bij ongeveer 1.000 euro, de onderdeelkosten bij 10 cent.

Tot de service behoort ook de opslag en het op lange termijn beschikbaar houden van klantspecifieke werktuigen voor eventuele nabestellingen.


Meer informatie
igus b.v.b.a.
Kolonel Begaultlaan 75
3012 Wilsele
Tel. 016-31 44 31
Fax 016-31 44 39
info@igus.be
www.igus.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Igus



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.