Clean Vision Invest als stimulans voor innovatieve spin-offs

Om nieuwe duurzame technologieën commercieel in de markt te zetten, richt VITO spin-offs op. Clean Vision Invest zal deze jonge spin-offs in hun early stage de nodige financiële ondersteuning geven om snel verder te groeien.

Trefwoorden: #duurzaam, #investeren, #start-up, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elnur - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Overdracht van technologieën is een van de strategische doelstellingen van VITO om impact te creëren op het economische weefsel in Vlaanderen en tegelijkertijd een financieel rendement genereren op deze investeringen.

Het is belangrijk dat innovaties en veelbelovende projecten naadloos en snel vanuit de onderzoeksfase kunnen overstappen naar de economische realiteit. Deze technologietransfers zorgen er niet alleen voor dat innovatieve initiatieven snel bereikbaar worden voor potentiële klanten maar op die manier wordt er ook meteen ruimte gecreëerd nieuw onderzoek.

Clean Vision Invest gaat deze overgang ondersteunen en faciliteert de technologietransfers door precies jonge spin-offs in hun early stage te versterken.

Clean Vision Invest is een eigen participatievehikel, een aparte VITO-entiteit met een eigen bestuur die de oprichting en financiering van participaties zal stimuleren en overzien.