Flanders Make lanceert versnellingsprogramma voor end-to-end digitalisering

Dit versnellingsprogramma wordt in het Vandewiele Experience Center gelanceerd en ondersteunt 6 topbedrijven - Vandewiele, Picanol, Atlas Copco, CNH, Crops en Sabca - om hun productie in 5 jaar tijd volledig en duurzaam te digitaliseren.

Trefwoorden: #digitalisering, #Flanders Make, #ontwerp, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Make )

ENGINEERINGNET.BE - Bij end-to-end digitalisering worden alle processen op elkaar afgestemd tijdens de digitalisering, van productontwerp tot productiecontrole en -sturing. Dit gaat stappen verder dan zogenaamde eilandautomatisering, waar meestal maar één aspect in de productieketen wordt aangepakt.

Flanders Make Voorzitter Urbain Vandeurzen (foto, inzet links): “Onze voornaamste rol de komende vijf jaar is die van katalysator van een diepgaande bedrijfstransformatie van de maakindustrie, die meer competitief, digitaal en duurzaam zal zijn, en van andere industrieën die voor vergelijkbare uitdagingen in productie staan.”

Het onderzoekscentrum creëert in eerste instantie demonstratie omgevingen in zijn co-creatiecentrum in Kortrijk. Die vormen de basis voor piloot productielijnen bij de deelnemende bedrijven. Hieruit leren ze hoe ze hun volledige productie versneld en duurzaam kunnen digitaliseren, wat hun in staat stelt om een grote mix van producten in lage volumes te maken, op maat van hun klanten. De realisaties bij de zes leadbedrijven kunnen vervolgens anderen inspireren. 

Dirk Torfs (foto, inzet rechts), CEO Flanders Make: “We kiezen bewust voor een aanpak over meerdere sectoren heen, zodat de kennis en kunde die we opdoen toepasbaar is voor de brede industrie. De betrokken bedrijven zullen ook nauw samenwerken met lokale en Europese technologieontwikkelaars en -integratoren.”