Biotechbedrijf ZhenGe investeert 1 miljoen in eerste Europese vestiging

POM Limburg haalt het Chinees-Amerikaans bedrijf ZhenGe Biotech naar de Health Campus in Diepenbeek. Het bedrijf zal er één miljoen euro investeren en in eerste instantie ook vijf mensen aanwerven.

Trefwoorden: #biotech, #Limburg, #POM, #ZhenGe Biotech

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM Limburg )

ENGINEERINGNET.BE - ZhenGe Biotech is een zogenaamde CDMO (Contract Development Manufacturing Organization), een bedrijf dat diensten verleent aan meer dan 100 andere farmabedrijven. Concreet gaat het om de ontwikkeling en productie van biologische geneesmiddelen.

De snelgroeiende farmaspeler heeft vestigingen in het Chinese Shanghai en het Amerikaanse Maryland, en haalde recent meer dan 90 miljoen euro op bij een reeks investeerders. De voorbije jaren bouwde het vooral expertise op in verschillende vormen van biologische middelen zoals monoklonale en bispecifieke antilichamen, die essentieel zijn voor de behandeling van diverse ziektes. Het bedrijf stelt op dit moment zo’n 600 mensen tewerk.

Het bedrijf wilde al enige tijd uitbreiden naar Europa, en koos nu expliciet voor Limburg. Het bedrijf zal haar Europese vestiging kleinschalig opstarten met een vijftal medewerkers en wil in eerste instantie vooral inzicht krijgen in de Belgische markt met het oog op de opstart van een nieuwe productie-eenheid. Daartoe investeert het bedrijf één miljoen euro in Limburg.

Op de foto rechts: Jianxin Chen, CEO ZhenGe Biotech.