Duurzaamheid was een veelbesproken thema tijdens wire en Tube 2022

Van 20-24 juni kwamen er 1.822 exposanten uit meer dan 50 landen naar het Duitse Düsseldorf om op 93.000 m² tentoonstellingsoppervlakte de technologische highlights van hun branche te presenteren.

Trefwoorden: #draad, #Düsseldorf, #metaal, #tube, #vakbeurs, #wire

Lees verder

Nieuws

( Foto: Messe Düsseldorf )

ENGINEERINGNET.BE - Intensieve gesprekken over de uitdagingen van de mondiale energietransitie, de nieuwe eisen die aan machines en installaties worden gesteld en dat alles met het oog op duurzaamheid; de behoefte aan gesprekken was in de beurshallen zowel bij exposanten als bij bezoekers enorm.

Naast talloze werkende machines en installaties in de beurshallen, was er ook een groot aantal indrukwekkende beurspremières. Zo presenteerden wire-exposanten in het segment ‘fastener’ en ‘spring making technology’ voor het eerst eindproducten, waaronder bevestigingselementen en technische veren. Vakconferenties, ontmoetingen van experts en begeleide ecoMetals-tours door de beurshallen vervolledigden in 2022 het aanbod van beide beurzen.

De kansen en mogelijkheden op weg naar een groene transformatie waren gedurende twee beursdagen een topic op de wire en Tube ‘ExpertenTreff’. Hier kregen geïnteresseerden van de key players van de branche informatie over de stappen, die zij nemen richting de groene transformatie. De experts vertelden onder meer over bijzondere transformatieprocessen binnen hun ondernemingen.

wire 2022 presenteerde met 1.057 exposanten uit 51 landen op een oppervlakte van ongeveer 53.000 m² netto tentoonstellingsruimte machines voor de draadproductie en draadbewerking, draad, kabel, draadproducten en productietechniek, bevestigingstechniek en veerproductietechniek, inclusief eindproducten zoals rastermachines. Aanvullend werden innovaties uit de meet-, stuur-, regel- en controletechniek getoond.

Tube toonde met 765 exposanten uit 44 landen op ruim 40.000 m² netto tentoonstellingsoppervlakte de gehele bandbreedte: van ruw materiaal, buizenproductie, buizenbewerkingsindustrie, buizen-toebehoren, buizenhandel en omvormtechniek tot aan machines en installaties. Gereedschap voor productietechniek, hulpmiddelen, meet-, stuur-, regel- en controletechniek rondden ook hier het aanbod af.

Op de beurzen waren expoanten uit Italië, Turkije, Spanje, België, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Groot- Brittanië, Zweden, Polen, Tsjechië en Duitsland sterk vertegenwoordigd. Van overzee waren bedrijven uit de USA, Canada, Zuid-Korea, Taiwan, India en Japan naar Düsseldorf gekomen.

wire en Tube 2024: 15-19 april