Mendix en Atos breiden wereldwijde samenwerking uit

Mendix (Siemens-onderneming en ontwikkeld moderne enterprise applicaties) en Atos (digitale transformatie) hebben hun samenwerking uitgebreid, met als doel hyperautomation en decarbonisatie in organisaties te stimuleren.

Trefwoorden: #Atos, #code, #decarbonisatie, #Mendix, #platform, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Mendix )

ENGINEERINGNET.BE - Veel organisaties maken een snelle transformatie door bij de digitalisering van hun bedrijfsprocessen en activiteiten. In steeds meer sectoren en industrieën worden IT-oplossingen ingezet om efficiënter te opereren, de inzet van bedrijfsmiddelen te optimaliseren en de omzet te verhogen.

Binnen de samenwerking maakt Atos gebruik van het Mendix low-code platform om een breed scala diensten aan te bieden voor de modernisering van applicaties, en om haar industriële expertise en capaciteiten te versterken.

Dankzij het partnership kunnen organisaties geholpen worden om het potentieel van low-code applicaties maximaal te benutten en te voldoen aan de toenemende vraag naar snelle en moderne dienstverlening in de maakindustrie, retail, publieke sector, telecom en financiële dienstverlening.

Met dat low-code platform kunnen klanten complexe digitale initiatieven starten zonder fors te hoeven investeren in technische capaciteiten en expertise. Het platform kent door de eenvoudige integratie met bestaande componenten namelijk een circulaire benadering van software-ontwikkeling.

Doordat organisaties hun diensten stuk voor stuk kunnen upgraden zijn er geen ingrijpende aanpassingen nodig aan de infrastructuur, waardoor organisaties effectiever kunnen omgaan met bedrijfsmiddelen en hun CO2-voetafdruk verlagen.

De overeenkomst houdt in dat Atos een licentie krijgt om het Mendix low-code platform te verkopen in meerdere regio’s waar het samenwerkt met Siemens, waaronder EMEA, APAC en Noord- en Zuid-Amerika, maar kan later uitgebreid worden.