Eerste roestvrijstalen industriële stootdemper met 150 mm slaglengte en draadmaat M64

Duits dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer heeft zijn assortiment MAGNUM-dempers uitgebreid. Het is de eerste keer dat het bedrijf nu zelfinstellende industriële stootdempers in draadmaat M64 en met een slaglengte van 150 mm in een rvs uitvoering aanbiedt.

Trefwoorden: #ACE, #roestvrijstaal, #stootdemper

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE )

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee is ACE erin geslaagd om de industriële stootdemper Made in Germany, waarvan de behuizing is gemaakt uit één stuk, in dit grote formaat ook in roestvrijstaal op de markt te brengen.

Als markt- en innovatieleider op het gebied van industriële dempingstechniek maakt ACE hiermee zijn serie middelgrote industriële stootdempers compleet. De MAGNUM-serie van ACE geldt als referentieklasse voor gemiddelde bouwgroottes in de dempingstechniek.

Doordat de behuizing uit één stuk materiaal is gemaakt, zijn aan de onderzijde geen afdichtingen nodig. Gezien de complexiteit van de productie van de hydraulische machineonderdelen produceren andere aanbieders op de markt hun roestvrijstalen dempers in deze schroefdraadmaten enkel met een slaglengte tot 50 mm.

Met de nieuwe MAGNUM stootdemper in XL-formaat met een slaglengte tot wel 150 mm worden de mogelijkheden voor engineers in meerdere opzichten verruimd: de combinatie van een grotere behuizing met de nieuwste afdichtingstechniek, een gehard geleidingslager en een geïntegreerde vaste aanslag verhoogt het dempingsvermogen en de levensduur van deze zelfinstellende stootdemper aanzienlijk.

Met een energieopname tot 5.650 Nm en een effectief massabereik tot 63.700 kg hebben gebruikers nu nog meer speelruimte wanneer het gaat om de grootte van de demper en de maximale benutting van de machines. Met de roestvrijstalen uitvoeringen wordt ook het aantal toepassingsmogelijkheden groter.

Zo zijn de roestvrijstalen stootdempers beter bestand tegen invloeden van buitenaf en zout water dan conventionele uitvoeringen. Ook voldoen ze aan de strenge regelgeving op het gebied van hygiëne in de medische technologie en de levensmiddelenindustrie. De nieuwe demper is tevens geschikt voor toepassingen waarbij de uitstraling een rol speelt.

De nieuwe MAGNUM-stootdempers met 150 mm slaglengte zijn zoals gebruikelijk leverbaar met bijpassend roestvrijstalen toebehoren.

Meer info:
info@ace-int.eu - www.ace-ace.nl