600.000 euro investering voor slimme software van Carbon+Alt+Delete

Met die investering gaat deze climate tech startup zijn carbon management software en remote-first team verder uit te bouwen. Die software wordt door verschillende Europese duurzaamheidsconsultants gebruikt om hun klimaatimpact te meten en reduceren.

Trefwoorden: #CO2, #investering, #slimme software, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Carbon+Alt+Delete )

ENGINEERINGNET.BE - Carbon+Alt+Delete werd in 2020 opgericht door Kenneth Van den Bergh en Hanspeter Höschle, 2 PhDs in de ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

Deze start-up ontwikkelt software om de CO2-voetafdruk van bedrijven te meten en reduceren. Duur­zaamheids­consultants gebruiken de software om alle nodige bedrijfsdata te verzamelen (vb., energieverbruik, aangekochte goederen), deze data correct om te zetten in equivalente CO2-uitstoot en te simuleren hoe deze uitstoot kan worden verminderd (vb. elektrificatie wagenpark, recyclage van afvalstromen).

Vandaag wordt de klimaatimpact van meer dan 50 bedrijven in verschillende Europese landen beheerd via deze software. Het unieke aan hun businessmodel is dat ze niet rechtstreeks naar bedrijven gaan. Hun software wordt gebruikt door duur­zaamheids­consultants die met de software de CO2-voetafdruk van bedrijven beheren.

Om hun groei te versnellen, werd 600.000 euro opgehaald bij een groep angel investors, waaronder Tim Vandecasteele (co-founder Silverfin). De investering zal gebruikt worden om het team verder te versterken met software developers en salesprofielen.

Op de foto: Hanspeter Höschle, Co-founder en CTO - Kenneth Van den Bergh, Co-founder en CEO.