Circulair watergebruik Colruyt Group bespaarde 8.000m³ water

Om de eigen waterafdruk zo klein mogelijk te houden, werd een nieuwe waterzuiveringsinstallatie aan het distributiecentrum Dassenveld in gebruik genomen en werd de capaciteit van het bestaande waterbekken uitgebreid tot een capaciteit van 9.500 m³.

Trefwoorden: #circulair, #Colruyt, #watergebruik

Lees verder

Nieuws

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - Colruyt Group houdt zijn waterafdruk al jaren zo klein mogelijk gaat en gaat volop voor circulair waterbeheer, zowel in de winkels als productiesites, distributiecentra en kantoren.

Door hemel- en afvalwater maximaal op te vangen en (indien nodig) te zuiveren, brengt de retailgroep dit water opnieuw in de kringloop waarvoor het hergebruikt wordt.

De nieuwe waterzuiveringsinstallatie op het distributiecentrum Dassenveld in Halle zuivert industrieel en sanitair afvalwater voor drie sites in Halle: distributiecentrum Dassenveld, hoofdkantoor Wilgenveld, en de burelen en de magazijnen op de site Elbeek.

Met een productiecapaciteit van 11 m³ drinkwater per uur, kan de installatie elk jaar 90.000 m³ afvalwater zuiveren tot 81.000 m³ zogenaamd “proceswater”. Voor gebruik als kraantjeswater dient dit water geremineraliseerd te worden. Dat gebeurt door er 1/5 stadswater aan toe te voegen.

Naast de gloednieuwe installatie, werden de bestaande buffers voor het opvangen van hemelwater bij het distributiecentrum Dassenveld het voorbije jaar tot een totale capaciteit van 9.500 m³.

Het water wordt gezuiverd door onder meer een zand- en uv-filter en nadien gebruikt voor de koelinstallaties en het sanitair. Zo vermindert Colruyt Group het stadswaterverbruik van deze sites met 90%.