Nieuw private equity-fonds investeert opgehaald kapitaal in energietransitie

Junction Growth Investors heeft in een eerste kapitaalronde 75 miljoen euro opgehaald om te investeren in groeibedrijven die de energietransitie versnellen. Het nieuwe private equity-fonds wil hierbij een verbindende rol spelen.

Trefwoorden: #energie, #invest, #transitie

Lees verder

Nieuws

( Foto: ra2studio - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Dit nieuws fonds richt zich niet op start-ups of early-stage bedrijven vanuit de overtuiging dat recente technologie al een zeer grote bijdrage kan leveren in het realiseren van de klimaatdoelstellingen van Parijs.

Het wil vooral bijdragen aan de groei van scale-ups en kmo’s met een bewezen track-record. Het stelt hiervoor gemiddelde investeringstickets van 5 tot 10 miljoen euro ter beschikking.

Junction Growth Investors werd opgericht door experts in private equity en energie, zoals Bruno Vanderschueren (mede-oprichter stroomleverancier Lampiris), Dirk Dewals (Gimv en investeerder en lid van de Raad van Bestuur bij Lampiris) en Pieter-Jan Mermans (oprichter van het energietechnologiebedrijf REstore).

Vanderschueren is ook één van de corner stone investeerders. Daarnaast investeerden onder meer Thomas & Christian Leysen, de familie Borms, de familie De Backer en de familie van wijlen Paul Janssen (oprichter Jansen Pharmaceutica). Ook de investeringsmaatschappijen European Investment Fund, PMV, FPIM en SRIW stapten in.

Met Haulogy, gespecialiseerd in energiesoftware voor onder meer distributienetbeheerders, heeft het fonds intussen ook een eerste investering verzekerd.

Het fonds focust niet alleen op Belgische groeibedrijven, maar ziet ook opportuniteiten in Duitsland en Nederland.