Eerste steen gelegd van datacenter Green Energy Park

VUB-rector Jan Danckaert en Vlaams minister Ben Weyts ​ hebben de eerste steen gelegd van het Uptime Tier III geaccrediteerd ​datacenter op Green Energy Park in Zellik. Dit zal de hoeksteen van het CO2-neutrale multi-energiegrid vormen.

Trefwoorden: #CO2, #datacenter, #research, #server, #VUB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - Het 10.000 m² grote gebouw verdeeld over 9 bouwlagen is uniek in België. Het ontwerp is gericht op maximale energie-efficiëntie.

De energie die gebruikt wordt, is 100% hernieuwbare oorsprong, die gedeeltelijk lokaal wordt opgewekt. Daarnaast wordt de warmte van de servers gerecupereerd, wordt regenwater gebruikt voor koeling en maakt het gebouw gebruik van circulaire materialen.

Het datacenter verbruikt zo evenveel energie als het teruggeeft en is de sleutel van de ambitie tot CO2 neutraliteit van het hele Green Energy Park tegen 2030.

Naast de servers van het UZ Brussel en de VUB is er in het datacenter ook plaats voor de supercomputers van de allerlaatste generatie. En naast onderwijs-, zorg- en overheidsinstellingen mikt het datacenter op verschillende innovatieve (inter-)nationale bedrijven.

De bouw en ontwikkeling van het datacenter wordt uitgevoerd door Ghelamco.