Punch Powertrain kondigt transformatie en partnerschappen aan

Punch Powertrain viert zijn 50-jarige jubileum en tijdens een ceremonie, bijgewoond door Vlaams minister Lydia Peeters en de Chinese aandeelhouders, werden de eigen transformatie als de partnerschappen met TATA AutoComp en Stellantis in de kijker gezet.

Trefwoorden: #aandrijving, #Punch Powertrain, #transmissie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Het verhaal van Punch Powertrain begon als uitvinder van continu variabele transmissies (CVT’s) bij de oprichting van DAF Produktie Sint-Truiden in 1972.

Vijftig jaar later is de onderneming uitgegroeid tot een multinational met een breed productgamma, bestaande uit transmissies met dubbele koppeling, alsook geëlektrificeerde en elektrische aandrijftechnologieën.

Hun transformatietraject ‘Gear up for the future 2.0’ loopt van 2020 tot 2023 en heeft als doel om een organisatie, innovatiekracht en cultuur tot stand te brengen die de uitbreiding van de productportefeuille en de versnelde overstap van conventionele naar hybride en elektrische technologieën kunnen ondersteunen.

De onderneming onthulde recent ook nog twee uitbreidingen van partnerschappen. Zo hebben ze met TATA AutoComp een intentieverklaring ondertekend om een joint venture op te richten, met als doel om de revolutionaire compacte DT1-transmissie met dubbele koppeling te leveren in India en op de wereldmarkten.

Bovendien wordt het strategische partnerschap met Stellantis uitgebreid en voegt ze een tweede assemblagelocatie toe voor haar hybride DCT, de DT2. De extra assemblagelocatie in het Italiaans Mirafiori zal de totale assemblagecapaciteit verhogen tot ongeveer 1,2 miljoen transmissies per jaar.

Een andere belangrijke aankondiging betreft de oprichting van een afzonderlijke juridische entiteit in België die al hun EV-gerelateerde activiteiten zal omvatten. Hiervoor willen ze een partner aantrekken die de investeringskracht zal vergroten om de ontwikkeling op dit gebied aan te sturen.