Umicore en PowerCo sluiten unieke samenwerking in Europese auto-industrie

Beide partners richten joint venture op voor Europese productie van batterijmaterialen en investeert 3 miljard euro met als doelstelling om in de toekomst de nodige batterijmaterialen te produceren voor jaarlijks 2,2 miljoen volledige elektrische wagens.

Trefwoorden: #batterij, #joint venture, #PowerCo, #Umicore, #Volkswagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Umicore en PowerCo, het nieuwe batterijbedrijf van Volkswagen Groep, kondigden vandaag de oprichting aan van een joint venture voor de productie van precursor- en kathodematerialen in Europa.

Vanaf 2025 zal de joint venture de Europese batterijcelfabrieken van PowerCo voorzien van deze kritieke materialen. De partners streven ernaar om tegen het einde van het decennium voor 160 GWh celcapaciteit per jaar kathodematerialen en hun precursoren te produceren.

Actieve kathodematerialen zijn van cruciaal belang voor een succesvolle overgang naar e-mobiliteit aangezien zij de belangrijkste technologische hefboom zijn voor de eindprestaties van een batterij en het grootste deel van de totale batterijkosten vertegenwoordigen.

Deze lange­termijn­samen­wer­king omvat de productie van precursor- en kathodematerialen in Europa, strategisch belangrijke componenten voor de waardecreatie van batterijen. Daarnaast zullen beiden samenwerken op het vlak van duurzame en verantwoorde bevoorrading van grondstoffen.

Tenslotte zal Umicore raffinagediensten bieden aan PowerCo en streven beide partners ernaar om in een later stadium elementen van raffinage en recyclage van batterijen in het kader van de joint venture op te nemen.

Op de foto boven (vlnr.): Thomas Schmall, Group Board Member for Technology bij Volkswagen AG en voorzitter van de Raad van Commissarissen van PowerCo SE, Jörg Teichmann, PowerCo Chief Procurement Officer, Ralph Kiessling, EVP Energy & Surface Technologies bij Umicore, Umicore CEO Mathias Miedreich.