Technische haalbaarheidsstudies voor groene waterstofproject op de Noordzee toegekend

Het H2opZee consortium meldt dat zij haalbaarheidsstudie-contracten heeft toegekend aan Siemens Gamesa en de Nederlandse engineering-bedrijven H2SEA en Enersea. Het doel is het offshore groene waterstofproject in de Noordzee voor 2030 te ontwikkelen.

Trefwoorden: #Noordzee, #offshore, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: H2opZee )

ENGINEERINGNET.BE - De vandaag aangekondigde contracten omvatten het conceptontwerp en de engineering van het offshore-platform.

Dit technische contract is gegund aan H2SEA. Het pijpleidingconceptontwerp is toegekend aan Enersea en die voor het conceptontwerp voor het windturbinesysteem aan Siemens Gamesa. De overige technische werkzaamheden worden in-house uitgevoerd door de engineering-afdelingen van RWE en Neptune Energy.

Het consortium werkt daarnaast nauw samen met de eigenaren van offshore-infrastructuur op de Noordzee om exportmogelijkheden via het bestaande pijpleidingennetwerk naar de kust te onderzoeken.

Over H2opZee 
Het heeft als doel om 300 tot 500 megawatt (MW) elektrolysecapaciteit ver in de Noordzee op te wekken voor de productie van groene waterstof, aangedreven door een speciaal hiervoor ontwikkeld offshore windpark. De waterstof wordt vervolgens via een pijpleiding naar land vervoerd. De pijpleiding heeft een capaciteit van 10 tot 12 gigawatt (GW) en is al geschikt voor de uitrol van groene waterstofproductie op gigawatt-schaal in de Noordzee.