Volvo Penta en CMB.TECH gaan samen dual-fuel waterstofmotoren ontwikkelen

Beide bedrijven sloten een overeenkomst om samen de ontwikkeling van dual-fuel waterstofoplossingen voor zowel land- als maritieme toepassingen te versnellen. Dit omvat gezamenlijke projecten, gaande van proefprojecten tot kleinschalige industrialisatie.

Trefwoorden: #CMB, #dual fuel, #motoren, #Volvo Pena, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: CMB.TECH )

ENGINEERINGNET.BE - De bedrijven werken sinds 2017 samen in proefprojecten waarin Volvo Penta motoren succesvol werden omgebouwd naar motoren, die werken met een dual-fuel (waterstof/diesel) oplossing via de conversion kit geleverd door CMB.TECH.

Deze intensievere samenwerking zal synergieën creëren, gericht op het inzetten van hun gezamenlijke competenties en productaanbod en dit met behulp van dual-fuel waterstoftechnologie als een koolstofarme tussenoplossing totdat geschikte zero-emissie alternatieven beschikbaar worden.

Dit is een belangrijke stap in de gezamenlijke ambitie van beide bedrijven om de overgang van hun klanten naar net zero-emissies te helpen versnellen.

Het belangrijkste voordeel van de dual-fuel oplossing is dat deze de uitstoot van broeikasgassen vermindert en tegelijkertijd een robuuste en betrouwbare oplossing biedt. En als er geen waterstof beschikbaar is, blijft de toepassing op traditionele brandstof werken, waardoor de productiviteit behouden blijft.

ACHTERGROND
CMB.TECH bezit, exploiteert en ontwerpt grote maritieme en industriële toepassingen, die worden aangedreven door waterstof en ammoniak. Volvo Penta is een toonaangevende en wereldwijde fabrikant van motoren en complete aandrijfsystemen voor boten, vaartuigen en industriële toepassingen.