Cleanzone 2022: energie-efficiëntie, stabiele toeleveringsketens en slimme automatisering

Cleanroomtechnologie blijft hoge toppen scheren. Op Cleanzone (23-24 november) kunnen leveranciers en gebruikers met elkaar in dialoog te gaan over de topthema’s energie-efficiëntie, duurzame en veilige toeleveringsketens evenals slimme automatisering.

Trefwoorden: #automatisering, #cleanroom, #Cleanzone, #energie-efficiëntie, #toelevering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Messe Frankfurt )

ENGINEERINGNET.BE - Het is niet verwonderlijk dat energie-efficiëntie en duurzaamheid nog nooit zo hoog op de agenda van de cleanroomindustrie  hebben gestaan als momenteel.

Dit heeft vooral te maken met de kilmaatverandering en de gestegen energieprijzen. Bovendien kent ook de cleanroom supply chain (het netwerk van toeleveringsketens) turbulente tijden.

Wereldwijde toeleveringsketens zijn ernstig verstoord en kritieke infrastructuurelementen in grondstoffen, componenten, apparatuur, verbruiksgoederen en diensten in de farma, biofarma, medische apparatuur en gezondheidszorg moeten nieuwe en verbeterde manieren van bescherming vinden voor productkwaliteit, naleving en duurzaamheid.

Daar komt nog bij dat de toekomst van de cleanroomindustrie bepaald wordt door een nieuwe manier van werken. Automatisering, digitalisering en robotisering zijn er in volle gang. Met name in de farmaceutische en microtechnologische industrie worden op deze manier processen geoptimaliseerd, waardoor het risico van menselijke besmetting in de cleanroom geminimaliseerd wordt.

Hoe kunnen de in de productie verzamelde gegevens op intelligente wijze in een netwerk worden opgenomen en nieuwe bedrijfsmodellen genereren? Op deze en andere prangende vragen krijgen deelnemers aan Cleanzone op 23 en 24 november in Frankfurt am Main (Duitsland) een antwoord.

Klik hier en maak kennis met al deze nieuwe technologieën en mis uw afspraak met de sector van de schone technologie niet.