BIP Europe moet biomethaan stimuleren

De Europese Commissie en biogasbedrijven lanceren het Biomethane Industrial Partnership ter ondersteuning van de doelstelling om de jaarlijkse biomethaanproductie in de EU te verhogen tot 35 miljard kubieke meter tegen 2030.

Trefwoorden: #biomethaan, #Europa, #gas

Lees verder

Nieuws

( Foto: gas.be )

ENGINEERINGNET.BE - Met haar REPowerEU-plan kondigde de Europese Commissie afgelopen maart een productiedoelstelling aan van 35 miljard kubieke meter biomethaan in de EU binnen 8 jaar.

Het is in het verlengde van dit plan dat dit publiek-private partnerschap werd aangekondigd tussen de Europese Commissie en de ondernemingen van de sector die betrokken zijn bij de energietransitie, om Europa minder afhankelijk te maken van Russisch gas.

Tegelijkertijd zal het industriële partnerschap voor biomethaan bijdragen tot de ontwikkeling van een geïntegreerd nul-emissie-energiesysteem, de diversificatie van het inkomen van de landbouwers en de invoering van een circulaire aanpak.

Het industriële partnerschap voor biomethaan is een verbintenis van de belanghebbenden om biomethaan te produceren en te gebruiken en de voorwaarden te scheppen voor de verdere groei van het potentieel ervan in de komende decennia.

Klik hier voor meer informatie over deze alliantie.