Vijfde editie van Techno Ninja’s als promotie voor STEM

Techno Ninja’s is een initiatief van Pleiades, het internationale vrouwennetwerk van Atlas Copco, die kinderen tussen 6 en 14 jaar op een speelse en interactieve manier in contact wil brengen met STEM en hen laten proeven van technologie en wetenschap.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #STEM, #technologie, #wetenschap

Lees verder

Opleiding

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - De Techno Ninja’s van Atlas Copco zagen het licht in 2016 en hebben sindsdien alleen maar aan populariteit gewonnen. He bedrijf wil kinderen (zowel jongens als meisjes) laten proeven van technologie en wetenschap, en hen zelf laten ervaren hoe tof dat kan zijn.

Om meer genderdiversiteit op de werkvloer te krijgen, is het belangrijk dat jongens en meisjes al heel vroeg kennismaken met STEM. Het evenement werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en 80 leergierige Techno Ninja’s namen er aan deel.

In vier workshops maakte kinderen van het tweede leerjaar tot het tweede middelbaar kennis met techniek, programmeren, 3D printing… In de workshops van Atlas Copco medewerkers Karolien Kempen en Inne Michielsen bijvoorbeeld leerden kinderen van het 5de en 6de leerjaar over 3D-printen en hoe ze vuil uit lucht kunnen filteren. Beide technologieën worden bij Atlas Copco aangewend.

Kempen: “Wij zetten sterk in op innovatieve maaktechnologieën. Zo gebruiken wij 3D-printen voor training en marketing, snelle prototypes, productiegereedschappen, ... Wij vinden het daarom belangrijk om kinderen van jongs af aan spelenderwijs kennis te laten maken met deze technologieën.”

Michielsen, Technology Engineer Filtration: “De perslucht die bijvoorbeeld in ziekenhuizen, in de voedings- of farmaceutische industrie gebruikt wordt, moet natuurlijk vrij van stof en olie zijn. Onze filtertechnologie die in house wordt ontwikkeld kan zo bijdragen aan een veilige samenleving.”