Groot succes voor eerste editie van InnovFest Vlaanderen

Tijdens dit event toonden de zeven Vlaamse speerpuntclusters, samen met hun leden, hun strategisch belang voor het bedrijfsleven. Meer dan 300 bedrijven tekenden hiervoor present in Technopolis (Mechelen).

Trefwoorden: #Catalisti, #cluster, #Flanders' Food, #Flux50, #InnovFest, #speerpunt, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: Catalisti )

ENGINEERINGNET.BE - Het belang van dit gezamenlijke event, waarbij de speerpuntclusters logistiek, voeding, healthtech, energie, materialen, chemie en de mariene sector hun belang voor het bedrijfsleven zichtbaar maakten, kan niet worden onderschat.

Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Jo Brouns: “Onze Vlaamse speerpuntclusters vertegenwoordigen de sectoren die strategisch belangrijk zijn voor onze regio en ondersteunen, begeleiden en versterken bedrijven bij de duurzame en digitale transformatie van hun business. we zullen nu de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid voorbereiden.”

Alle clusters werken vanuit een bottom-up benadering, wat hun impact verklaart: het zijn de bedrijven die bepalen waar hun noden en behoeftes liggen. Clusters zijn een onmisbare bedrijfsschakel in het innovatielandschap als facilitator, matchmaker, influencer, subsidie adviseur, bruggenbouwer, nodendetector, projectuitvoerder en kennisdeler.

Tijdens InnovFest was Technopolis voor de gelegenheid omgebouwd tot een hal boordevol showcases, met onder andere een inventaris drone, een space bakery, een plasmareactor, een drijvend zonnepaneel, een gesloten bioreactor, een 3D-geprint logo en coastbusters,

Dit waren de zeven Initiatiefnemersvan het event: Catalisti, Flux50, SIM, VIL, De Blauwe Cluster, Flanders’ Food en Medvia.