De Dietrich breidt zijn Tech Lab uit met superkritische CO2-technologieën

Met de nieuwe, door Thar Process geleverde apparatuur kan De Dietrich in eigen huis, extractie- en zuiveringstechnologieën testen en opschalen voor de farmaceutische en plantaardige industrie.

Trefwoorden: #ATEX, #CO2, #De Dietrich, #tech lab, #Thar Process

Lees verder

Productnieuws

( Foto: De Dietrich )

ENGINEERINGNET.BE - De Dietrich Process Systems breidt zijn aanwezigheid in oplossingen op basis van superkritische CO2-technologieën sterk uit. "Wij zijn overtuigd van superkritisch CO2 als milieuvriendelijk alternatief voor conventionele organische oplosmiddelen.

Het is geüpcycled en recyclebaar. Het behoort niet alleen tot de zg.”green chemistry” maar heeft ook een zeer lage TCO [Total Cost of Ownership], de installatie is eenvoudig en vereist geen ATEX-omgeving", verklaart Frédéric Guichard, Business Unit Managing Director, Pharma & Green Solutions.

Om zijn expertise verder te ontwikkelen en zijn klanten deze apparatuur voor tests ter beschikking te stellen, heeft De Dietrich 2 verschillende pilots aangeschaft, voor extractie (Supercritical Fluid Extraction) en voor zuivering (SFChromatography).

Superkritische technologieën zijn zeer goed afstembaar en schaalbaar en vormen een groot potentieel voor veel klanten. Met de aanschaf van een pilot voor CO2-extractie en CO2-chromatografie wil de Dietrich het volledige potentieel van superkritische technologieën demonstreren op basis van de ervaring van Thar Process.

Thar Process is een pionier op dit gebied, met records bij vele "Fortune 500" klanten. Het in Amerika gevestigde bedrijf exploiteert zijn apparatuur ook zijn faciliteit in Pittsburgh als toll-manufacturer. Met in Europa aanwezige deskundigen lag de samenwerking met De Dietrich toen voor de hand.

Deze 2 apparaten zullen tegen het einde van het jaar operationeel zijn in een speciale divisie van het Tech Lab, in Semur-en-Auxois, Frankrijk. Het Tech Lab is het test- en ontwikkelingscentrum voor nieuwe procesoplossingen. Het is gebouwd voor de Business Unit Pharma and Green Solutions van de De Dietrich Group met de steun van France Relance.

"Superkritische CO2 zal beschikbaar zijn als nieuwe eenheid voor tests, tussen de conventionele droog- en poederbehandelingstechnologieën", besluit Frédéric Guichard, "Met een laagdrempelige toegang en door intensieve training door Thar Process- en De Dietrich experts, zullen we de groene technologie nog meer verspreiden".

Voor meer informatie: www.dedietrich.com