Winnaar Deloitte's Technology Fast 50 kende groei van 15275%

Loop Earplugs wint Deloitte's 2022 Technology Fast 50 als snelst groeiende techbedrijf onder de 50 genomineerden. Het Antwerpse bedrijf kende in de afgelopen vier jaar een omzetgroei van 15275%. Venly werd uitgeroepen tot Rising Star.

Trefwoorden: #Deloitte, #Fast50, #groei, #Loop Earplugs, #Venly

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deloitte )

ENGINEERINGNET.BE - Het Fast 50 programma stelt de snelst groeiende technologiebedrijven van België voor samen met de meest veelbelovende Rising Stars en brengt Belgische start-up en scale-up gemeenschap samen.

Met een omzetgroei van 15275% over de afgelopen vier jaar behaalde Loop Earplugs niet alleen de eerste plaats in de algemene Fast 50-ranking, maar kreeg het ook de award voor snelst groeiende bedrijf in de categorie Life Sciences & Health Care.

Het bedrijf werd in 2016 opgericht door jeugdvrienden en ingenieurs Maarten Bodewes en Dimitri O als antwoord op hun mislukte zoektocht naar stijlvolle, kwalitatieve en comfortabele oordopjes.

AppTweak, de toonaangevende ASO-tool gedreven door data science, won de prijs voor "Most Sustainable Growth", een prijs die wordt uitgereikt aan de Fast 50-deelnemer die de afgelopen vier jaar op rij de hoogste plaats op de ranglijst behaalde.

De Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in acht verschillende categorieën. Naast de Life Sciences & Health Care, die werd gewonnen door Loop Earplugs, werden de volgende categorieprijzen uitgereikt:

  • Digital Commerce: Deliverect – Gent – 10762%
  • Electronic devices, Hardware & Semiconductor: eSafe – Waregem - 570%
  • Enterprise Software: Robaws – Zwevegem – 1437%
  • FinTech: Keypoint – Gistel – 5966%
  • Media & Entertainment: BattleKart – Moeskroen – 1728%
  • Mobility: o2o – Gent – 3049%
  • Sustainability: JUUNOO - Zwevegem – 1599%

De Rising Star 2022 werd gekozen uit de tien meest veelbelovende bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury beoordeelde de investeringspitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van het businessconcept, het algemene marktpotentieel, de kwaliteit van het management en de disruptieve kracht van de innovatie.

De winnaar van de Rising Star is Venly. Hun missie is om bedrijven en eindgebruikers in staat te stellen blockchaintechnologie te gebruiken via hun gebruiksvriendelijke softwareoplossingen.

MyNeo werd uitgeroepen tot “Most Disruptuve Innovator”. Deze prijs is een erkenning voor de Rising Star genomineerde die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld binnen een specifiek technologiesegment.

Het Gentse bedrijf wil de digitale genetische tumortweeling van een patiënt gebruiken om volledig gepersonaliseerde immuuntherapieën te ontwerpen en te ontwikkelen.