B4Plastics bekroont als Cleantech Hero Materialen

Het Limburgse bedrijf B4Plastics slaagde erin om een bioplastic te ontwikkelen dat overeenkomstige kwaliteiten heeft als vele huidige polyesters en polyamiden, maar dat recycleerbaar en biologisch afbreekbaar is.

Trefwoorden: #B4Plastics, #cleantech, #duurzaam, #hero

Lees verder

Nieuws

( Foto: VITO )

ENGINEERINGNET.BE - De jury werd geconfronteerd ook nu weer met zeer sterke kandidaten.

Zij werden beoordeeld op de relevantie van de innovaties, het TRL-niveau, de impact in Vlaanderen en de internationale ambities van het bedrijf, de mate waarin het bedrijf als ambassadeur voor de Vlaamse cleantech kan optreden, de implementatie van de SDG’s en de samenwerking met alle schakels van de quadruple helix.

Na een eerste selectie, bleven drie finalisten voor de Cleantech Hero Materialen over: Resus, Inopsys en B4Plastics. Uiteindelijk kwam die laatste als winnaar uit de bus.

In de motivatie vernoemde de jury het feit dat de ontwikkelde biodegradeerbare polyamides en polyesters tegemoet komen aan een reëel duurzaamheidsvraagstuk en dat er een groeiende vraag is naar bio-afbreekbare plastics.

Het gaat bovendien duidelijk om een innovatieve en schone technologie met een grote potentiële impact in Vlaanderen en daarbuiten. De jury kon de doorgedreven engineering van materialen op moleculair niveau erg waarderen.

De jury voor deze Cleantech Flanders Hero Materialen bestond uit Dirk Fransaer (VITO), Frans Snijkers (Cleantech Flanders), Joy Donné (FIT), Tine Schaerlaekens (essenscia) en Guido Verhoeven (SIM).