Van Team Rembrandts naar VDL Industrial Modules

Waar komen de studenten van Team Rembrandts en University Racing Eindhoven na hun studie terecht? Als trotse sponsor van beide teams is Apex Dynamics Benelux benieuwd naar hun ervaringen en toekomstplannen en legt dit vast in nieuws een reeks films.

Trefwoorden: #Apex, #automated guided vehicles, #raceteam, #VDL

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Apex Dynamics )

ENGINEERINGNET.BE - Apex investeert altijd in vooruitgang. Met aandrijvingen, met kennis én met grote betrokkenheid bij de volgende generatie.

Zo is Apex Dynamics al jaren een actieve sponsor van diverse studententeams, zoals Team Rembrandts en University Racing Eindhoven. De studenten van Team Rembrandts uit de Brainport Eindhoven regio doen als sinds 2011 mee met internationale robot competities.

Tijdens hun tijd in het team doen de studenten niet alleen veel kennis over robotics op, maar leren zij ook over samenwerken en team management. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze studenten na hun studie terecht komen bij hele mooie bedrijven.

Met enige trots zoekt Thom van Oss, directeur van Apex Dynamics Benelux, een aantal van de oud studenten op in hun nieuwe werkomgevingen. Met als resultaat een serie van mooie gesprekken met dit keer in de spotlight: Wesley van der Linden, projectleider calculator bij VDL Industrial Modules.

Automated Guided Vehicles bij VDL Industrial Modules  
Wesley werkt bij VDL Industrial Modules in Helmond, waar hij projectleider calculator is. In deze rol calculeert hij samen met de afdelingen inkoop en werkvoorbereiding de kostprijs van nieuwe projecten, maar is hij ook verantwoordelijk voor een soepel productieproces.

Wesley werkt onder andere aan Automated Guided Vehicles, robots die met elkaar communiceren en geautomatiseerd pakketten oppakken en verplaatsen in bijvoorbeeld een magazijn.


Robotica en management ervaring  
Terugkijkend op zijn tijd bij Team Rembrandts zegt Wesley daarover: “Mijn ervaring bij Team Rembrandts heeft mij zeker geholpen om hier aan de slag te kunnen. Ik ben begonnen met het digitaliseren van bouwboeken, mijn solidworks en composer ervaring heeft daarbij geholpen. Sindsdien ben ik steeds verder gegroeid in de rol van projectleider waarbij ik mijn management ervaring van Team Rembrandts weer toepas.”