Eerste Additive Manufacturing Event zette 3D-printing in de kijker

Vorige week vond in het VDAB-opleidingscentrum in Brugge het eerste Additive Manufacturing Event plaats. Tijdens het panelgesprek met specialisten en tijdens de praktische demo’s werden de enorme mogelijkheden van het Additive Manufacturing belicht.

Trefwoorden: #additive manufacturing, #POM, #VDAB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDAB )

ENGINEERINGNET.BE - De technologische vernieuwingen in de industrie gaan bijzonder hard, in die mate dat er vandaag sprake is van een vierde industriële evolutie of ‘Industrie 4.0’.

Het is dan ook zaak voor VDAB om z’n opleidingsaanbod continu aan te passen aan deze ontwikkelingen. Daarom hebben het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Vlaams Fonds voor Innoveren en Ondernemen, de Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en VDAB geïnvesteerd in een modern machinepark. 3D-printen is daarbij een van de speerpunten.

Om de ontwikkelingen en de opleidingsmogelijkheden op dit terrein in de kijker te plaatsen, vond op donderdag 24 november het eerst ‘Additive Manufacturing Event’ plaats in het VDAB-opleidingscentrum in Brugge.

Tijdens een panelgesprek gingen Kris Binon (Flam3D), Karl Wallecan (Seido Systems), Olivier Diegerick (Siemens, voor Adopt id), Mario Cupelli (EMS) en Dave Vanhove (3iD) met elkaar in debat. Hierbij gingen de sprekers dieper in op alle stappen in het productieproces, van het eerste ontwerp over 3D-printing tot nabehandeling en reverse engineering.

Vervolgens konden de deelnemers een bezoek brengen aan de opleidingsateliers zodat ze een goed zicht kregen op de mogelijkheden van het aanwezige machinepark. Daarnaast maakten verschillende praktische demo’s duidelijk wat deze nieuwe technologie in z’n mars heeft.