Hoe motormanagementoplossingen bijdragen aan een duurzamere wereld

Als moderne actoren in de industriële wereld staan wij onder toenemende druk van kopers en van de maatschappij. Zij eisen eco-efficiënte merken, groene producten, verantwoord ingekochte materialen en op duurzaamheid gerichte oplossingen en diensten.

Trefwoorden: #management, #motor, #Schneider Electric

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - De implementatie van een duurzame bedrijfsvoering is een van de grootste uitdagingen waarmee industriële bedrijven ooit zijn geconfronteerd. Het goede nieuws is dat de technologie om deze uitdaging aan te gaan nu al bestaat.

Een groot deel van het energieverbruik is afkomstig van motoren. Zij verbruiken 60 tot 95% van de elektrische energie van een fabriek. Het lijdt geen twijfel dat motoren essentiële activa zijn, die alle industriële processen ondersteunen.

Als grote energieverbruikers kan zelfs een kleine optimalisatie van deze motoren een direct effect hebben op de duurzaamheid van het bedrijf.

Door doeltreffend ontwerp, engineering en beheer van motortoepassingen dragen efficiënt werkende motoren dus aanzienlijk bij tot de duurzaamheid van een bedrijf:

  • 30% minder energieverbruik
  • 20% verbetering van de beschikbaarheid van de motor
  • 4x sneller herstel van ongeplande downtime
  • 50% minder stilstand van de motor
  • 40% minder ontwerptijd

Krijg direct een overzicht van de berekening van uw CO2-reductie en ROI-informatie met onze Motor Management Energy Savings Calculator.

Klik hier voor meer informatie over oplossingen voor motorbeheer en -optimalisatie.