Airbus en Renault Group zoeken technologieën voor nieuwe generatie batterijsystemen

De twee wereldwijde leiders in respectievelijk de luchtvaart- en auto-industrie gaan samenwerken op gebied van onderzoek en ontwikkeling. Het doel is om de elektrificatie van hun producten te versnellen door kennis en ervaring met elkaar te delen.

Trefwoorden: #Airbus, #batterij, #elektrisch, #hybride, #Renault

Lees verder

Techniek

( Foto: Renault Group / Airbus )

ENGINEERINGNET.BE - Als onderdeel van de samenwerking bundelen de technische teams van Airbus en Renault Group hun krachten voor de ontwikkeling van technologieën voor energieopslag, wat momenteel de grootste uitdaging is voor elektrische voertuigen voor de lange afstand.

De overeenkomst heeft vooral betrekking op technologische bouwstenen voor het optimaliseren van energiebeheer en het verlagen van het gewicht van batterijen.

Bij de samenwerking wordt gekeken naar de beste manieren om over te stappen van huidige batterijcellen (geavanceerde lithium-ioncellen) naar solid-state-batterijen, die voor 2030 twee keer zo veel energie moeten kunnen opslaan.

Er wordt ook gekeken naar de volledige levenscyclus van toekomstige batterijen, van productie tot recycling.

Op die manier worden de toekomstige batterijen al voorbereid op grootschalige productie terwijl eveneens rekening wordt gehouden met de CO2-voetafdruk gedurende de gehele levenscyclus van de batterij.