SICK W12L foto-elektrische retro-reflectiesensor voor betrouwbare objectdetectie

Met de nieuwe W12L productfamilie biedt SICK een laser foto-elektrische retro-reflectieve sensor generatie die de state of the art herdefinieert en nieuwe maatstaven zet voor prestaties, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en toekomstbestendigheid.

Trefwoorden: #detectie, #sensor, #SICK

Lees verder

Productnieuws

( Foto: SICK )

ENGINEERINGNET.BE - Het MultiMode bedieningsconcept van de foto-elektrische naderingssensor springt eruit: de gebruiker kan kiezen tussen zeven verschillende werkingsmodi op het toestel of via IO-Link.

Deze veelzijdigheid in één enkele sensor zorgt voor een maximale flexibiliteit om de meest uiteenlopende uitdagingen in objectdetectie aan te gaan.

De productfamilie W12L omvat foto-elektrische retroreflectiesensoren met een detectiebereik tot 12 m, en foto-elektrische naderingssensoren met detectieafstanden tot 1,2 m. Betrouwbare detectie over grote afstanden is net zo goed mogelijk als detectietaken in het nabije bereik.

Dankzij de uiterst precieze lichtvlek van de klasse 1 laser van de sensoren kunnen ook filigrane voorwerpen en kenmerken worden gedetecteerd - zelfs door zeer kleine gaten of uitsparingen, afhankelijk van de montagesituatie. In toepassingen waar objecten met geperforeerde, gestructureerde of ongelijke oppervlakken moeten worden gedetecteerd, zorgt de LineSpot technologie met zijn lijnvormige lichtvlek voor een optimale detectiezekerheid.

Foto-elektrische naderingssensoren met MultiMode: indrukwekkende veelzijdigheid in één apparaat 
Eén enkele sensor voor de meest uiteenlopende eisen en veeleisende toepassingen - aan deze wens van veel gebruikers naar een allrounder met maximale flexibiliteit is nu voldaan dankzij de W12L foto-elektrische naderingssensor met MultiMode-functionaliteit. In totaal kunnen zeven verschillende bedrijfsmodi worden geselecteerd.

De modi achtergrondonderdrukking, voorgrondonderdrukking, tweepunts teach-in en teach-in van twee onafhankelijke schakelpunten zorgen voor een optimale detectiezekerheid bij de respectieve taken. De venstermodus kan worden gebruikt om objecten binnen een gedefinieerd detectievenster te detecteren.

Met de ApplicationSelect-modus kan de sensor optioneel worden geconfigureerd voor een snellere reactietijd of een hogere gevoeligheid. Het is ook mogelijk een gemeten afstandswaarde uit te voeren. Dankzij deze MultiMode selectie kan de W12L optimaal worden geconfigureerd voor vrijwel elke toepassing.

De ontwerpafdeling heeft dus altijd een geschikte sensor in haar onderdelenlijst - en de voorraadafdeling heeft altijd de juiste sensoroplossing op voorraad. De installatie- en inbedrijfstellingsmedewerkers werken altijd met de juiste sensor in de machine, en het serviceteam heeft bij elke inzet een passende vervangende sensor bij de hand. Dat bespaart tijd en geld.

BluePilot gebruikersassistent: de handige snelstartfunctie 
Met het BluePilot bedieningsconcept kan de gebruiker de W12L in enkele seconden starten. Via een Teach-Turn bedieningselement kunnen de sensoren intuïtief worden ingesteld - snel, precies en betrouwbaar.

Voor de foto-elektrische retroreflectiesensoren geeft het blauwe LED-display de gebruiker directe feedback over de optimale uitlijning, en voor de naderingssensoren geeft het het geconfigureerde detectiebereik weer.

Bovendien activeert de BluePilot tijdens het gebruik een visuele indicator als de detectiekwaliteit afneemt door vervuiling of trillingen. Hierdoor kunnen storingen in een vroeg stadium worden gecorrigeerd en voorkomen, waardoor ongeplande systeemuitval wordt voorkomen.

Robuust in elk opzicht 
Ook wat betreft de robuustheid van de W12L heeft SICK aan alles gedacht. De stabiele behuizing uit zinkgietwerk is zelfs bestand tegen de zwaarste mechanische, chemische en thermische belastingen.

Dit garandeert een hoge beschikbaarheid en levensduur, zelfs in zware toepassingsomgevingen. Vanuit het oogpunt van detectietechnologie stelt de geometrische filtering van het ontvangen signaal in de W12L de sensor in staat een betrouwbaar onderscheid te maken tussen een sensorreflectie en omgevingslicht of depolariserende objecten, bijvoorbeeld veiligheidsvesten, in folie verpakte verpakkingen en containers, of zelfklevende pakketbanden. Deze betrouwbaarheid van de detectie minimaliseert het risico van foutieve schakelingen en dus procesverstoringen.

Gegevensverstrekker voor diagnostiek en monitoring 
Als Smart Sensor met IO-Link-communicatie en interne logica kan de W12L niet alleen een grote verscheidenheid aan statusinformatie en gegevens leveren voor genetwerkte productie- en besturingsprocessen, maar ook onafhankelijk gedefinieerde Smart Tasks uitvoeren.

De sensoren leveren ook uitgebreide gegevens voor zelfdiagnose tijdens bedrijf en voor voorspellend en op behoeften gebaseerd sensor- en systeemonderhoud. De W12L biedt dus niet alleen maximale beschikbaarheid, maar ook investeringszekerheid op lange termijn en een toekomstbestendige oplossing.

Klik hier voor meer informatie over deze productfamilie.