Talan Group neemt Belgische AI-specialist Dataroots over

Dataroots, gespecialiseerd in AI, data engineering en het ontwerp, de strategie en de implementatie van next-gen dataplatformen, wordt overgenomen door de Talan Group, gespecialiseerd in de ondersteuning van innovatie- en transformatieprojecten.

Trefwoorden: #data, #Dataroots, #overname, #Talan

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dataroots )

ENGINEERINGNET.BE - Deze overname stelt Talan in staat om hun positie op het vlak van AI- en datadiensten te versterken. Het bedrijf voegt zich bij de Data Intelligence-tak van de groep, een afdeling die meer dan 800 consultants telt en actief is op alle internationale locaties.

Hun activiteiten worden gedreven door een dynamische en snelgroeiende markt voor advies- en technologiediensten die gelinkt zijn aan data.

Dataroots blijft bestaan onder dezelfde noemer, en gaat onder de vleugels van de groep verder kunnen groeien en zijn ambitieuze internationale uitbreidingsplannen waarmaken. Het management zal strategische functies opnemen binnen de Talan Group en een belang houden in het kapitaal van het bedrijf.

Het ambitieuze project is volledig in lijn met de wens van Talan om te voorzien in de toegenomen wereldwijde behoeften van grote internationale publieke en private spelers rond kwalitatieve data-oplossingen.

De samenwerking en de complementariteit met het huidige aanbod en de activiteiten van Talan, zullen Dataroots in staat stellen om zijn hoogwaardige diensten nog beter in de markt te zetten. De grote stap dient dan ook als een versneller voor de internationale uitbreidingsplannen.