mtech+prijs 2022 gewonnen door Arno Verstraete

Arno Verstraete (Uhasselt) won met zijn scriptie over de optimalisatie van videostreaming. Hij ontwierp een algoritme waarmee de kwaliteit van je online video beter overeind blijft als je overschakelt naar een instabiel netwerk zoals 4G.

Trefwoorden: #mtech, #prijs, #scriptie

Lees verder

Opleiding

( Foto: SciMingo )

ENGINEERINGNET.BE - SciMingo en loopbaanfonds mtech+ bekronen met deze prijs de sterkste technologische scriptie uit het afgelopen academiejaar. De winnaar verdient 1.500 euro.

Noem het gerust een ‘first world problem’, maar weinig wekt meer frustratie op dan een online video die plots blijft haperen. We maken het allemaal geregeld mee, zeker op minder stabiele netwerken zoals 4G op je telefoon.

Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan gebruiken streamingsdiensten een technologie die je video bij een slechte internetverbinding in mindere kwaliteit zal afspelen, zodat je kan blijven kijken.

Verstraete ontwikkelde in zijn masterproef aan de Universiteit Hasselt een nieuw algoritme, waarmee de kwaliteit van je video ook bij een slechte verbinding beter overeind blijft. Dat leverde hem de mtech+prijs op.

De publieksprijs ging naar Arnout Roebben, die onderzoek deed naar hersengestuurde hoorapparaten. Hij won zo 500 euro.

Klik hier voor meer informatie over alle kandidaten en hun projecten.