Sweco en VK architects+engineers bundelen krachten

Ingenieurs- en architectenbureau Sweco neemt sectorgenoot VK architects+engineers over via een Share Purchase Agreement. Een krachtenbundeling in de strijd tegen de opeenvolgende sociale, ecologische en technologische veranderingen.

Trefwoorden: #advies, #ingenieur, #Sweco, #VK architects

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sweco )

ENGINEERINGNET.BE - VK architects+engineers is een multidisciplinair ontwerpbureau met ‘out of the box’- en langetermijndenken in zijn genen. De afgelopen 70 jaar heeft het zijn vindingrijkheid en multidisciplinaire teams ingezet om duurzame oplossingen te ontwerpen.

Het bureau biedt architectuur- en engineering­ontwerp­oplos­singen op internationale schaal, met kantoren in België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam. De groep heeft een geconsolideerde omzet van ongeveer 70 miljoen euro (2021) en heeft ongeveer 600 architecten en ingenieurs in dienst.

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium: “Een gespecialiseerde kennis van verschillende disciplines, wendbaarheid om mee te gaan met de laatste ontwikkelingen en een soepele onderlinge samenwerking is steeds meer vereist. Daarom is het zo belangrijk om een geschikte partner te vinden die dezelfde passie deelt. Met VK vormen wij een perfecte combinatie.”

Dankzij deze transactie kunnen beide bedrijven hun krachten en expertise bundelen op alle betrokken gebieden: van engineering en infrastructuurontwerp tot architectuur.

Bovendien worden de uitdagingen voor onze samenleving steeds complexer en dringender. Het is belangrijker dan ooit om een grotere impact te realiseren ten behoeve van de energie- en maatschappelijke transitie.

Paul Corbeel, CEO van VK architects+engineers: “Samen met Sweco blijven wij koploper in het domein van duurzame projecten. Wij hebben de beste talenten met grondige expertise aan boord om dat mogelijk te maken. ”

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit, die in de eerste helft van 2023 wordt verwacht.

Sweco zal ook alle aandelen van de VK-dochterondernemingen overnemen. Het gaat om ontwerpbureau Infranea (3D-ontwerp, BIM-diensten en VR-simulaties), architectuur- en ingenieursbureau DENC (logistiek, industrieel en commercieel vastgoed) en ingenieursbureau One Simulations (CFD-simulaties) in Nederland, evenals de Belgische bedrijven Van Looy Group (logistieke projecten) en Exilab (laboratoria en cleanrooms). Betic Ingénieurs-Conseils (diverse bouwprojecten) en EKOplan (technische engineering en watermanagement) in Luxemburg en het Britse AD Architects maken ook deel uit van de transactie.

Op de foto (vlnr.): Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal Sweco Belgium), Dirk Slabbinck (CTO VK architects+engineers), Karel Verhaeghe (CFO VK architects+engineers), Paul Corbeel (CEO VK architects+engineers), Åsa Bergman (President and CEO Sweco), Ivo Marechal (founding partner D2E Capital), Alain Bossaer, (COO VK architects+engineers), Alain Keppens (founding partner D2E Capital), Erwin Malcorps (Managing Director Sweco Belgium).