Samenwerking VDL Groep en Airbus rond lasercommunicatieterminals

Airbus en VDL Groep gaan samenwerken op het gebied van de ontwikkeling en productie van zogeheten lasercommunicatieterminals voor vliegtuigen (UltraAir). Gestart wordt met de ontwikkeling en productie van een prototype.

Trefwoorden: #Airbus, #communicatie, #laser, #satelliet, #VDL

Lees verder

Nieuws

( Foto: Airbus )

ENGINEERINGNET.BE - De UltraAir-apparatuur maakt het mogelijk om grote hoeveelheden data uit te wisselen met behulp van laserverbindingen, in een netwerk van grondstations en satellieten die in een baan op 36.000 kilometer boven de aarde draaien.

Met geavanceerde technologie, waaronder een uiterst stabiel en nauwkeurig opto-mechatronisch systeem, kunnen dankzij lasercommunicatieterminals overdrachtssnelheden van gigabits per seconde worden behaald, terwijl verstoring wordt tegengegaan en de kans op intercepties klein is.

Op deze manier zorgt dit ervoor dat militaire vliegtuigen en onbemande luchtvaartuigen verbinding kunnen maken, daarbij gebruikmakend van op laser gebaseerde satellietconstellaties, zoals het SpaceDataHighway-netwerk van Airbus.

In de strategie van Airbus om lasercommunicatie verder te ontwikkelen vormt dit een belangrijke stap die voor overheids- en defensieklanten de onderscheidende voordelen voor multidisciplinaire samenwerking zichtbaar maakt.

Op langere termijn zou UltraAir ook in commerciële vliegtuigen kunnen worden toegepast om passagiers in staat te stellen snelle dataverbindingen tot stand te brengen.

De samenwerking tussen Airbus en VDL omvat de ontwikkeling van een demonstratiemodel en prototype van UltraAir, alsook de benodigde vervolgstappen om het in volume te produceren.

VDL ETG Almelo (Nederland) zal de productie voor rekening nemen en eveneens onder meer kritische systemen toeleveren. Airbus zal UltraAir vervolgens op de markt brengen.

Airbus en VDL Groep zullen in 2024 vervolgstappen zetten voor de industrialisatie van het prototype om de lasercommunicatieterminal gereed te maken voor de integratie met een vliegtuig.

Een testvlucht van het geïndustrialiseerde prototype op een vliegtuig is voorzien in 2025.

De ontwikkeling van UltraAir is mogelijk door investeringen van Airbus en VDL Groep en wordt ondersteund door het programma ESA ScyLight (Secure and Laser Communication Technology) en door het toegekende Groeifonds-voorstel NxtGen Hightech, geleid door TNO en een groep Nederlandse bedrijven.