Scale-up haalt 950.000 euro op voor snellere digitalisering consultancybedrijven

Pointerpro haalt vers kapitaal op via een banklening en PMV. Met die kapitaalinjectie wil de Belgische scale-up, dat nu al in 65 landen actief is en automatische adviesrapporten creëert, verder internationaliseren en investeren in marketing en R&D.

Trefwoorden: #advies, #consultancy, #digitalisering, #scale-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pointerpro )

ENGINEERINGNET.BE - De meeste consultancybedrijven hebben hun back-office processen al gedigitaliseerd, maar de adviesverlening zelf gebeurt dikwijls nog manueel.

De technologie van Pointerpro laat toe om advies op maat te automatiseren en alle expertise die servicebedrijven in huis hebben op één digitaal platform te verzamelen.

Met hun software kunnen consultancy- en andere servicebedrijven hun diensten opschalen door hun eigen human capital slimmer en doeltreffender in te zetten.

De scale-up bundelt de kennis van experten binnen bedrijven op één digitaal platform. Daarnaast zetten die bedrijven met de tool zelf online assessments op waarmee ze hun doelgroepen kunnen bevragen.

Door de interne expertise te combineren met de input van de externe respondenten creëert deze technologie volledig automatisch gepersonaliseerde adviesrapporten.

Grote consultancybedrijven als Capgemini en Deloitte zijn al klant om hun services te digitaliseren. Farmabedrijf AstraZeneca zet de technologie dan weer in voor astmapreventie.

Ook kleinere bedrijven doen een beroep op hen om professioneel advies te democratiseren. Zo gebruikt de Amerikaanse start-up Anasova het platform voor hun website om financieel advies toegankelijk en laagdrempelig te maken.