Marleen Porto-Carrero verkozen tot Overheidsmanager van het Jaar 2022

Marleen Porto-Carrero, CEO van Farys, staat sinds 2016 aan het hoofd van Farys, een organisatie met ongeveer 1.000 medewerkers en vooral actief in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De carrièreprijs ging naar Linda Boudry.

Trefwoorden: #Farys, #manager, #overheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid )

ENGINEERINGNET.BE - De jury prees met name haar focus op samenwerken en netwerken binnen het bredere ecosysteem van de nutsbedrijven. Zij zorgde voor rust en draagvlak in het bedrijf zonder de voortgang van noodzakelijke veranderingen te stoppen, zowel op organisatorisch als op technisch vlak.

Opvallend was daarenboven dat een aantal projecten die mogelijk voor de nodige beroering konden zorgen, op een vlotte manier tot een goed einde werden gebracht. Het is een bewijs van haar managementkwaliteiten.

Haar inzet voor het thema “water” in Vlaanderen met Farys, maar eveneens als lid van oa. de High Level Task Force Droogte, leverde haar de bijnaam “de ambassadeur van het water”.

Zij volgt hiermee Bert Brugghemans op, zonecommandant van Brandweer Zone Antwerpen (BZA) en laureaat in 2021.

Farys is de overkoepelende naam voor de activiteiten van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden TMVW en TMVS die verscheidene diensten verzorgen in het publieke domein. Dit respectievelijk voor drinkwaterdistributie en -transport, zuivering en beheer van sportaccommodaties in opdracht van de deelnemende steden en gemeenten en als aankoopcentrale voor gemeentelijke deelnemers en entiteiten die onderhevig zijn aan de wetgeving overheidsopdrachten.

De Carriereprijs van de VVBB gaat dit jaar naar Linda Boudry, voormalig directeur van het Kenniscentrum Vlaamse Steden. Zij was een pionier voor wat betreft de aandacht voor de thematiek van de centrumsteden. Haar sterke karakter en haar gedrevenheid hebben ervoor gezorgd dat de Vlaamse centrumsteden samengebracht werden.

Sinds 1997 organiseert de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) de verkiezing van de Overheidsmanager van het Jaar. Na een publieke oproep worden de verschillende kandidaten beoordeeld op basis van een tiental criteria: bruggen bouwen, netwerken, politieke sensitiviteit, strategisch denken, beheer van managementinstrumenten, veranderingsmanagement, inspireren, public sector motivation, ethisch bewustzijn en tot slot crisisbeheer. De academici van de VVBB stellen een shortlist samen waarna de voltallige Raad van Bestuur unaniem de laureaat verkiest.