• 14/05/2012
  • |     BB

Belgische Plastivore-robotclub naar Eurobot-competitie (+video)

Jong ingenieursteam van Plastivore, de robotclub van Louvain-La-Neuve, wint preselectie Eurobot 2012-kampioenschap.

Trefwoorden: #eurobot, #festo, #plastivore

Lees verder

research

( Foto: Plastivore )

ENGINEERINGNET.BE -- Het is voor de tweede maal op rij dat de pas afgestuurde ingenieurs van UCL en ECAM met hun robotclub de zege van de Belgische voorselectie, die doorging in Frameries, voor het Europese kampioenschap binnenhalen.

Het doel van de competitie is om een autonome - vooraf geprogrammeerde - robot te ontwerpen en bouwen die in staat is om op een wedstrijdveld te navigeren en geprogrammeerde taken uit te voeren.

Dit jaar was het thema ‘schatteneiland’. Twee teams bekampen elkaar telkens gedurende 90 seconden om zoveel mogelijk munten en goudstaven te verzamelen die over de tafel en in totems verspreid zijn. Bijkomende handelingen zoals het drukken op knoppen om banieren te ontrollen, leveren extra punten op.

Nieuwigheid dit jaar: elk team mocht 2 robots tegelijk inzetten. De uitdaging wordt hierdoor groter, maar ook de moeilijkheidsgraad voor het programmeren gaat de hoogte in, er moeten twee robots gebouwd en geprogrammeerd worden.

Dit nieuws werd ons aangereikt door Festo, dat alle pneumatische componenten heeft geleverd. Sinds twee jaar ondersteunt deze leveancier het Plastivore-team door materiaal ter beschikking te stellen en advies te verlenen.

De Europese Eurobot-competitie vindt van 16 tot 20 mei plaats in La Ferté Bernard in Frankrijk.


VIDEO: