Schubert & Salzer Groep bestaat reeds 140 jaar

Twee jonge slotenmakers huurden een werkplaats in de achtertuin en beginnen met de productie van kousenbreimachines. Hun nalatenschap, de Schubert & Salzer Groep, onder meer bekend om hightech regel- en afsluitkranen, viert zijn 140-jarig bestaan.

Trefwoorden: #afsluitkraan, #CO2, #kleppen, #regel, #Schubert & Salzer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Schubert & Salzer )

ENGINEERINGNET.BE - Carl Schubert en Bruno Salzer waren net 20 jaar oud toen ze hun eigen bedrijf oprichtten en begonnen met de productie van textielmachines.

Binnen korte tijd genoten hun producten een stevige reputatie, waardoor het productassortiment van de machinefabrikanten net zo snel groeide als het bedrijf zelf. Al snel werden ook kassa's, fietsen en kleppen vervaardigd.

Vandaag de dag heeft de Schubert & Salzer Groep wereldwijd ongeveer 350 mensen in dienst. Dr. Arnold Kawlath, president van de Schubert & Salzer Groep: "Wij zijn ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij en een veranderende wereld."

In het verleden heeft de onderneming zich op vele manieren ingezet voor een verantwoorde omgang met de natuur en ook met haar eigen producten bijgedragen aan het behoud van het milieu.

De glijschijfklep, bijvoorbeeld, is zeer nauwkeurig, maar desondanks veel compacter en vele malen lichter dan vergelijkbare kleppen. Ze vereist slechts ongeveer een tiende van de bedieningskracht en maakt zo een aanzienlijke energiebesparing voor de klant mogelijk.

Nu het bedrijf 140 jaar bestaat, wil het nog een stap verder gaan en zijn CO2-uitstoot systematisch meten en continu verminderen. CO2-emissies die momenteel niet vermeden kunnen worden, worden gecompenseerd door gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten.

In het jubileumjaar werkt de productiefaciliteit van de klepfabrikant in Ingolstadt dus voor het eerst klimaatneutraal.