Ineos Inovyn investeert in bouw grootste Waalse zonnepark

Dit grootste Waalse zonnepark zal op een terrein langs de site in Jemeppe-sur-Sambre gebouwd worden. De installatie krijgt de grootte van 56 voetbalvelden en zal vanaf 2024 10% van de elektriciteitsbehoefte van Ineos Inovyn op de site invullen.

Trefwoorden: #CO2, #energie, #Ineos, #Wallonië, #waterstof, #zonnepanelen, #zonnepark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ineos Inovyn )

ENGINEERINGNET.BE - Ineos Inovyn heeft een investering aangekondigd in HELIOS, een zonnepark van 30 hectare met 90.000 panelen dat uitsluitend hernieuwbare stroom zal leveren aan zijn site in Jemeppe-sur-Sambre.

Via een exclusieve stroomafnameovereenkomst zal het zonnepark, dat het equivalent is van 56 voetbalvelden, vanaf 2024 jaarlijks meer dan 57.000 MWh hernieuwbare elektriciteit leveren. Een ondergrondse kabel zal het zonnepark rechtstreeks verbinden met het interne elektriciteitsnet van Ineos Inovyn in Jemeppe.

HELIOS maakt deel uit van het plan van het bedrijf om de CO2-uitstoot van al zijn activiteiten met meer dan 30% te verminderen tegen 2030 en een nettonuluitstoot te bereiken tegen 2050.

Als operator van elektrolyse, de technologie die nodig is voor de productie van groene waterstof, werden ook ambitieuze plannen aangekondigd om meer dan 2 miljard euro te investeren in de productie van groene waterstof in hun vestigingen in Noorwegen, Keulen, Antwerpen en het Verenigd Koninkrijk.