Kleine stootdempers aan zet bij productie van halfgeleiders

Met de vooruitgang in de micro-elektronica worden steeds hogere eisen gesteld aan de handlingsystemen. In een maatwerktoepassing beschermen tien kleine stootdempers van ACE Stoßdämpfer alle lineaire assen.

Trefwoorden: #ACE, #elektronica, #halfgeleider, #stootdemper

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE Stoßdämpfer )

ENGINEERINGNET.BE - Fotolithografie is een sleuteltechnologie bij de fabricage van micro-elektronische componenten en schakelcircuits en bij de productie van microsystemen.

Vanwege de grote vraag naar microprocessors en geheugenchips, en omdat beperking van het uitvalrisico van het grootste belang is bij de productie van wafers, werken veel chipfabrikanten met eigen leveranciers van handlingsystemen.

Deze rusten hun ontwerpen doorgaans uit met hoogwaardige, beproefde standaard­componenten voor aandrijvingen, besturingen en lineaire assen. Deze assen worden nu optimaal beschermd met tien kleine stootdempers van ACE.

Ontwerp, simulatie, testbank: van standaard demper naar maatwerkexemplaar   
Volgens de fabrikant mogen de X- en Y-as en de centrale as bij een crash slechts met de maximaal toegestane krachten worden belast, om er 100 procent zeker van te zijn dat het systeem niet wordt beschadigd.

Daarom moesten de drie assen hier worden uitgerust met drie verschillende types kleine stootdempers uit het assortiment van ACE. Voor de Y-as werden vier kleine stootdempers met M20 schroefdraad gebruikt; voor de X-as eveneens vier, maar met M18 schroefdraad; en voor de centrale as twee met M25 schroefdraad.

Op basis van informatie over de maximale reactiekracht bij een crash maakte de R&D-afdeling van ACE in een tweede stap het bijbehorende boorpatroon voor de passende types kleine stootdempers en leverde deze na uitgebreide tests aan de klant.

www.ace-ace.nl