STEMfluencers inspireren 6.000 leerlingen voor STEM

Meer dan 100 STEMfluencers, jonge medewerkers uit de chemie- en farmasector, hebben 160 gastlessen gegeven in het eerste en tweede middelbaar van zo’n 70 scholen om meer dan 6.000 studenten te prikkelen voor een STEM-studie of -job.

Trefwoorden: #essenscia, #STEM, #techniek, #wetenschap

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Steeds minder jongeren kiezen ervoor om in de derde graad van het middelbaar onderwijs een STEM-richting te volgen.

En dat terwijl er net meer nood is aan STEM-profielen om mee te werken aan klimaatinnovaties, de energietransitie, de uitbouw van een circulaire economie en nieuwe innovatieve geneesmiddelen en therapieën. Met het onderwijsproject STEMfluencers wil essenscia het tij helpen keren.

STEMfluencers zijn medewerkers, jonger dan 35 jaar, uit 35 verschillende bedrijven actief in de chemie, kunststoffen, farma en biotech. Hun jobs, opleidingen en persoonlijke verhalen zijn erg verschillend, maar ze delen allemaal dezelfde passie: ze hebben een hart voor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics), voor chemie en wetenschap, voor techniek en technologie.

Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) zorgde voor de matching met scholen uit alle onderwijsnetten over heel Vlaanderen en Brussel.

Deelnemende bedrijven: 3M, Agfa-Gevaert, Air Liquide, Air Products, BASF Antwerpen, Bayer, Bekaert, Bio Base Europe Pilot Plant, Borealis, BPI Packaging Solutions, Catalisti, Celanese, Covestro, Didak Injection, Eastman, Eurofins, Evonik Antwerpen, ExxonMobil, Fujifilm Electronic Materials, Indaver, INEOS Styrolution, INEOS Inovyn, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Novartis, Pfizer, Prayon, Quality by Design, Rain Carbon, Sanofi, SCK CEN, Tekni-Plex, TotalEnergies, Vynova en Wolf Oil Corporation.