Lode Peeters nieuwe voorzitter van Agoria

Lode Peeters van Sopra Steria is de nieuwe voorzitter van technologiefederatie Agoria. Hij volgt René Branders op, die in maart 2023 voorzitter werd van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en voorzitter blijft van Sirris.

Trefwoorden: #Agoria, #Lode Peeters, #voorzitter

Lees verder

HR

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - De 55-jarige Lode Peeters is co-CEO van Sopra Steria België en kent Agoria en de techsector door en door. Sinds 2019 is hij ook lid van het bestuursorgaan van Agoria.

Hij heeft zowel als ondernemer, maar ook als bedrijfsleider van klein tot groot bedrijf alles meegemaakt in een snel evoluerende sector die door een dynamische economische context wordt gestuurd.

Daarnaast heeft hij in het verleden veel gewerkt met de maakindustrie, die hij ook hoog in het vaandel draagt als baken voor onze gehele maatschappij.

Peeters: “Ten eerste wil ik het verborgen talent voor onze ondernemingen mobiliseren. Bij alle leden gaat de nood naar gekwalificeerd personeel nog naar omhoog. Daarom dienen wij ook andere deuren te openen om onze wervingscapaciteit te verhogen.

Daarnaast moeten wij blijven investeren in het grote innovatiepotentieel dat onze bedrijven succesvol op de wereldkaart zet. Zo zullen wij onze overheden blijven motiveren om ons hierin te ondersteunen en tegelijkertijd zullen wij als organisatie onze bedrijven blijven begeleiden in hun innovatieve projecten.”

Hij wil er met Agoria ook mee over waken dat de fiscale druk, gegeven het groeiend overheidstekort, op de bedrijven en werknemers niet verder negatief doorslaat komende jaren.

Sopra Steria is expert in zowel applicatiebouw, cloud, cybersecurity en infrastructuur als in business consulting, data-analyse, testing en support. Met een gezamenlijke omzet van dit jaar rond 225 miljoen euro, komt het fusiebedrijf in de top tien van de Belgische sector.