Duitse energieleverancier RWE opnieuw in zee met Jan De Nul

Jan De Nul Group heeft een langlopende charterovereenkomst ondertekend met RWE voor de inzet van zijn twee ultramoderne installatieschepen voor de bouw van funderingen en windmolens op zee.

Trefwoorden: #installatie, #Jan De Nul, #offshore, #RWE, #windmolen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Deze overeenkomst gaat gepaard met een serviceovereenkomst waarmee Jan De Nul Group alle oplossingen en diensten zal leveren om RWE’s installatiecampagnes voor offshore windprojecten te ondersteunen en uit te voeren.

Dit langdurige partnerschap verzekert het exclusief charteren van de twee ultramoderne installatieschepen Les Alizés en Voltaire (foto).

Beide kunnen gebruikt worden voor de huidige en toekomstige constructieprojecten op zee en, indien nodig, voor onderhoudswerken aan zijn bestaande windparken op zee.

Les Alizés wordt meer dan vijf jaar gecharterd en is een speciaal gebouwd schip voor het transport, het hijsen en de installatie van windturbinefunderingen.

Voltaire is 's werelds grootste jack-up installatieschip met een kraancapaciteit van 3.200 ton en ongeveer 130 meter lange poten.