Vlaanderen claimt plaats tussen internationale start-upecosystemen

Flanders Investment & Trade (FIT) lanceert het dienstverleningsplatform Startup.Flanders, dat Vlaanderen internationaal positioneert als innovatieve hub voor start-ups. Daarnaast werd ook een Dealroom-rapport bekend gemaakt.

Trefwoorden: #FIT, #platform, #rapport, #start-up, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Joy Donné, CEO van FIT: “Via dit platform bieden wij gerichte diensten aan Vlaamse en internationale start-ups. Maar ook het beleid moet mee. Een verzwakking van de Vlaamse durfkapitaalmarkt door de fiscale hervormingen die op tafel liggen, moet absoluut vermeden worden.”

Wereldwijd spelen start-ups een almaar prominentere rol in het economische weefsel, zowel voor innovatie als voor extra jobs en waardecreatie. Vanaf nu claimt het platform Startup.Flanders zijn plaats als het platform voor Vlaamse start-ups met interesse in buitenlandse markten.

Tegelijk biedt het platform begeleiding voor buitenlandse start-ups met vestigingsplannen in Vlaanderen en trekt het buitenlandse durfkapitalisten aan die willen investeren in Vlaamse start-ups.

Verder publiceert FIT eveneens hun Dealroom-rapport ‘The State of Flanders’ Startup Ecosystem’. Dit rapport is gebaseerd op data uit het Dealroom-platform over start-ups, innovatie, groeibedrijven en potentiële matches tussen ecosystemen.

De publicatie bevat inzichten in de trends en uitdagingen van het Vlaamse start-upecosysteem en vergelijkt de sterktes en zwaktes ervan met andere ecosystemen.