Solvay opgesplitst in Solvay en Syensqo

In de context van de voorgestelde splitsing blijft de naam Solvay behouden voor EssentialCo, een leider in essentiële chemie, terwijl Syensqo de nieuwe naam wordt van SpecialtyCo, dat de toekomst van de wetenschap zal verkennen.

Trefwoorden: #chemie, #opsplitsing, #Solvay, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Solvay )

ENGINEERINGNET.BE - Solvay heeft de nieuwe namen aangekondigd van de toekomstige onafhankelijke beursgenoteerde bedrijven die zullen ontstaan uit de geplande opsplitsing in twee marktleiders: Solvay en Syensqo.

De nieuwe namen zullen van kracht worden na voltooiing van de geplande splitsing van Solvay, die op schema ligt om afgerond te zijn in december 2023, nadat aan de noodzakelijke voorwaarden is voldaan.

Dr. Ilham Kadri, CEO van Solvay: "Solvay heeft een nalatenschap van 160 jaar die generaties lang zal worden doorgegeven en de namen van onze nieuwe bedrijven weerspiegelen dit perfect."

Solvay, de nieuwe naam voor EssentialCo, richt zich op het leveren van duurzame oplossingen aan de samenleving en wil de generaties na ons voorzien in hun meest essentiële behoeften, zoals het zuiveren van de lucht die we inademen en het water dat we drinken, het in stand houden van onze voedselvoorraden, het beschermen van onze gezondheid en ons welzijn, het maken van milieuvriendelijke kleding, het duurzaam maken van onze autobanden en het schoonmaken en beschermen van onze huizen.

Het zal bestaan uit toonaangevende monotechnologische activiteiten zoals Soda Ash, Peroxides, Silica, Coatis en Special Chem, met een netto-omzet van ongeveer 5,6 miljard euro in 2022.

Syensqo, de nieuwe naam voor SpecialtyCo, wordt een wetenschapsbedrijf van onderzoekers die onverwachte perspectieven zoeken, baanbrekende innovaties mogelijk maken en de toekomst van de wetenschap verkennen.

Het zal een sleutelrol spelen in de toekomst van duurzame mobiliteit, door de volgende generatie EV-batterijen, groene waterstof en thermoplastische composieten mogelijk te maken.

Dit bedrijf zal de zeer innovatieve bedrijfstakken Specialty Polymers, Composites, Novecare, Aroma, Technology Solutions en Oil & Gas omvatten, evenals de vier groeiplatformen in batterijen, groene waterstof, thermoplastische composieten, en hernieuwbare materialen en biotechnologie.

De activiteiten binnen Syensqo genereerden in 2022 een netto-omzet van ongeveer 7,9 miljard euro.