Nieuw droogproces voor poeders eenvoudig op maat te maken

Of het nu gaat om nieuwe chemische verbindingen of de ontwikkeling van efficiëntere en schonere processen voor bestaande moleculen. Schaalvergroting is een cruciale fase in de productie van interessante moleculen, tussenproducten of API's in poedervorm.

Trefwoorden: #De Dietrich Process System, #drogen, #poeder, #process

Lees verder

Productnieuws

( Foto: De Dietrich Process System )

ENGINEERINGNET.BE - Drogen bepaalt de toegevoegde waarde van het product. Dit is vaak de beperkende stap in het industriële proces. De RoLab Filter/Droger van De Dietrich Process Systems is een gemakkelijk toegankelijke oplossing om te anticiperen op de opschaling en om de industrialisatie correct te dimensioneren.

Het RoLab van De Dietrich Process Systems is een compacte en veelzijdige filter/droger ontworpen voor R&D en pilotproductie. De RoLab is zeer praktisch en gebruiksvriendelijk. U hoeft alleen maar de gebruikelijke voorzieningen voor perslucht, elektriciteit, verwarming/koeling te voorzien.  Indien nodig kan u stikstof aansluiten. De RoLab kan geleverd worden in skid vorm met de nutsvoorzieningen: een vacuümpomp voor producttransfer en een reinigingssysteem. 

Gebaseerd op de jarenlange expertise van de dochteronderneming Rosenmund-Guedu in het scheiden van vloeistoffen en vaste stoffen, is deze RoLab zo veelzijdig mogelijk ontworpen. De Rolab is mobiel, waardoor hij makkelijk op verschillend plaatsen ingezet kan worden.  Hij is geschikt voor gebruik in ATEX-zones en voor HPAPI's die worden verwerkt in besloten ruimtes.

De RoLab  is  een representatieve tool in de industrialisatie van uw proces. Hij wordt vaak gebruikt voor betrouwbare opschaling. Alle gebruikelijke opties voor industriële apparatuur zijn beschikbaar: verkorten van de droogtijd door geïntegreerde verwarming van roerder of door de magnetron applicatie, volledig en geautomatiseerd legen van het poeder met het gasknife-systeem, cGMP- of FDA-productie met achteraf een cleaning.

De interface is eenvoudig te gebruiken en maakt het mogelijk processen te optimaliseren door de verschillende parameters te testen. De experts van De Dietrich Process Systems staan ook klaar om ondersteuning te bieden tijdens deze opschalingsfase. Zij begeleiden u en kunnen u adviseren over de beste procesoptimalisaties voor uw product. De dimensionering van het uiteindelijke proces op basis van het RoLab wordt in 3 stappen uitgevoerd.

Allereerst is het noodzakelijk om de mogelijke punten van optimalisatie  te selecteren, afhankelijk van het product en de bijbehorende risico's op thermische of mechanische kwaliteitsverlies. Zo kunnen de beste parameters worden geselecteerd in overeenstemming met de droogtijd- en kostendoelstellingen: koekvolume en -hoogte, roer-modus met het gewenste roer-design, extra verwarmingsopties zoals verwarmde roer-as of microgolven.

De tweede fase zal gebaseerd zijn op representatieve tests in de RoLab, deze machines zijn tussen 0,17 en 0,4 m² groot. Het bijbehorende experimentele ontwerp wordt gebruikt om de ontbrekende gegevens te berekenen. De tests worden vervolgens gebruikt om proces-aanpassingen te doen en de betere prestaties te valideren.

In de laatste fase van het onderzoek kunnen de theoretische gegevens en de tests met elkaar vergeleken worden om de grootte van het apparaat in de productie te bepalen. De teams van De Dietrich Process Systems hebben de werking van installaties van 10m² al geoptimaliseerd op basis van tests in een RoLab van slechts 0,2 m². Dit is alleen mogelijk dankzij een uitmuntende kennis van onze drogers en ons uniek design dat de overgang naar industriële schaal vergemakkelijkt.

Dit hele proces van schaalvergroting en droogoptimalisatie kan intern worden uitgevoerd dankzij het gebruiksgemak en de flexibiliteit van RoLab. De teams van De Dietrich Process Systems kunnen u ondersteunen om de dimensionering te realiseren volgens de resultaten van uw eigen experimenten. Voor eenmalige behoeften kunnen RoLabs ook worden gehuurd, zowel voor schaalvergroting als voor proefproductie.

Om onze klanten nog beter te ondersteunen en hun schaalvergroting te realiseren en te valideren heeft De Dietrich process system een nieuw Tech Lab in Semur-en-Auxois. Het Tech Lab is een nieuwe, ATEX-conforme ruimte die analyse- en proefproductieapparatuur samenbrengt met de expertise die nodig is om u te ondersteunen bij uw procesontwikkelingsactiviteiten.

Voor meer informatie: Pilot scale filter-dryer: RoLab | De Dietrich Process Systems >>

De Dietrich Process Systems is  een wereldwijde en toonaangevende leverancier van procesapparatuur, engineered systems en procesoplossingen voor de farmaceutische, groene chemie en chemische industrie.

Wij houden ons bezig met engineering en de productie van geavanceerde apparatuur in glas, email,roestvrij staal, speciale legeringen en borosilicaat-glas.

Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid leveren we ook de bijbehorende diensten, zoals testen, projectbeheer, installatie, inbedrijfstelling en onderhoud van eenheden over de hele wereld.

Oplossingen: reactie, extractie, destillatie, scheidingstechnieken, poederbehandeling, containement, warmteoverdracht, opslag ... en nog veel meer.