3DExperience-platform maakt Sabca Group toekomstbestendig

Sabca Group kiest voor het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes voor het beheer van de productlevenscyclus. Het bedrijf wil op basis van het 3DExperience-platform nieuwe, complexe zakelijke projecten realiseren.

Trefwoorden: #3DExperience, #Dassault, #digital twin, #Sabca

Lees verder

Techniek

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET.BE - Dat platform biedt een geïntegreerde engineering- en productie-ervaring, die efficiënte samenwerking en afstemming tussen de teams stimuleert. Het platform moet de technologische mogelijkheden bieden om Sabca Group toekomstbestendig te maken.

Het productieteam van Sabca heeft hiermee al in een vroegtijdig stadium van de levenscyclus van een nieuw product toegang tot virtuele tweelingen (virtual twins). Daardoor kan het bedrijf zich sneller voorbereiden op de productie.

Alle technische wijzigingen in dit datagestuurde model worden in realtime weerspiegeld in de virtuele omgeving van het platform. Daardoor beschikt productie altijd over de meest recente informatie. Visiativ Benelux en Razorleaf zijn voor Sabca de implementatiepartners bij dit project.

De groep had duidelijke vereisten en verwachtingen opgesteld voor een nieuw Product Lifecycle Management (PLM)-systeem. Een end-to-end, state-of-the-art oplossing, die alle gebruikers samenbrengt was een belangrijke vereiste.